Starthely info

Starthelyalap 2022 – pályázati felhívás

A HFFA és a SIRESZ közös Starthely Vegyes Bizottsága (SVB) pályázatot hirdet a szervezetek pilótái által nyilvánosan látogatható starthelyek 2022-ben történő kezelésére. A pályázat nyílt, azon részt vehet bárki vagy bármely szervezet, aki/amely szerepet kíván vállalni starthelyeink fenntartásában. Egy starthely kezelésére több együttműködni kész pályázó is jelentkezhet, mint ahogy egy pályázó több starthely üzemeltetését is vállalhatja. Egy területre több beérkezett pályázat esetén,
SVB a felekkel közös egyeztetést követően bírálja el pályázatokat.

A fájl megtekintéséhez kattintson ide!

Fedémesi gyakorló terület elvesztése

Kedves Pilóták!

Az SVB hosszú és részünkről kompromisszumra nyitott tárgyalása nem vezetett eredményre, a terület tulajdonosa elfogadhatatlan feltételeket szabott a terület használatára. Amit az SVB, a delegáló szervezetek elnökségének egyetértésével, nem fogadott el.

1.  Az eddigi megállapodások folyamatos egyoldalú megszegése miatt az egyesület egy egyszeri 2.000.000 Ft-os díjat fizessen meg Bozó Olivér részére. A jelen felsorolásban foglalt szabályok elfogadása esetén a fizetési feltételek (készpénz, átutalás) és a jogcím pontosításra is kerülnek.
  2.  A tárgyi terület használatáért a tárgyévet megelőző év november 30-ig 500.000 Ft/év használati díjat köteles fizetni az egyesület, amely kizárólag a terület használatára jogosítja fel az egyesületet, egyéb plusz jogosultságot nem foglal magában.
  3.  A Natura 2000 terület okán semmilyen járművel nem lehet a dombra felmenni, az autókat Fedémes falu közigazgatási határánál kell hagyni.
  4.  A mindenkori naplementét megelőző 2 órával a hegyről le kell jönni, a területet el kell hagyni.
  5.  Az eddigi sok évi alaptalan, jogtalan rágalmak okán Zsédey Lászlónak tilos a terültre mennie.
  6.  Bármely közösségi média felületen Bozó Olivér és hozzátartozóinak a megemlítése a siklóernyőzéshez kapcsolódóan tilos.

A pontok bármelyikének csupán egyszeri megsértése is a terület használatának végleges megszűntetését vonzza magával.
Mivel tudott, hogy a területet nem csak az egyesületi tagok használják, az u.n ‘illegális’ siklóernyősökre is vonatkoznak a fenti kritériumok.

Részünkről sem a sérelmi díj, sem a megállapodás megszüntetésre vonatkozó feltételei, mivel azok a szövetségek által nem kontrollálhatóak, nem volt vállalható.
Az SVB továbbra is nyitott, egy a felek megegyezését lehetővé tevő feltétel rendszerről történő tárgyalásra.
Azonban jelenleg mindenkit tájékoztatunk, hogy a terület használatát lehetővé tevő egyezség nem jött létre, így mostantól nincs engedélyünk a belépésre, kérjük, ne használjátok a területet.

SVB

Óbudai kis leszálló

Kedves Pilóták!

Óbudán a lenti leszállót bekerítették, így az a leszálló mostantól nem használható, nem lehet oda leszállni. Figyeljetek és figyelmeztessétek egymást, biztosan lesz, aki nem követi online az eseményeket! A fenti leszállót használjátok, oda továbbra is van lehetőségünk leszállni.

SVB

Bekölce információk

Kedves Pilóták!

A bekölcei starthelyek használatához szeretnénk néhány fontos információt megosztani, és kérni titeket ezeknek a szabályoknak a betartására.

A terület magántulajdon, de a tulajdonos hozzájárult a használatához, de ha hosszútávon szeretnénk használni (és nagyon szeretnénk!), akkor szükség van arra, hogy szívesen látott vendégek legyünk ott. Ezért a lent leírtakra mindenképp figyeljetek.

bővebben…

Fedémes közlemény – 2021 Nyár

Kedves Pilóták!

A Fedémesi tanulódombokra megérkezett a nyár elején az engedély, amit akkor publikáltunk, de talán sok félreértés van ezzel kapcsolatosan, így néhány dolgot szeretnénk tisztázni.

bővebben…