Untangle Paragliding – Erasmus program

“UP! Untangle Paragliding” projekt – 1000 embernek lesz esélye ingyen siklóernyőzést tanulni

“UP! Untangle Paragliding” az Erasmus+ program társfinanszírozott projektje, amelynek célja a siklóernyős sportban való részvétel növelése.

A 2023-as évben az Országos Repülő Szövetségek siklóernyős klubokkal együttműködve 8 Nyílt Siklóernyős Hetet szerveznek 4 országban, Magyarországon, Szlovákiában, Romániában és Csehországban, melynek során okleveles siklóernyős oktatók tanítják meg a siklóernyőzés alapjait, és mintegy 1000 fő számára biztosítanak ingyenes repülési lehetőséget. A szervezők biztosítják a szükséges felszerelést és a siklóernyős oktatókat.

Nyílt siklóernyős hetek, amelyekre 2023 tavaszán kerül sor:
• Magyarország, Budapest régióban, felelős siklóernyős klub a FreeAir
• Szlovákia, Besztercebánya régióban, felelős siklóernyős klub a Flyzone
• Csehország, a Morva-Sziléziai régióban, felelős siklóernyős klub a PG Hnizdo
• Románia, a Hargita régióban, felelős siklóernyős klub a Turbulencia

Nyílt siklóernyős hetek, amelyekre 2023 őszén kerül sor:
• Magyarország, Baranya régióban, felelős siklóernyős klub a Skyman Park
• Szlovákia, Zsolna régióban, felelős siklóernyős klub az X-Air
• Csehország, Liberec régióban, felelős siklóernyős klub a Fly 4 you
• Románia, Nagyszeben régióban, felelős siklóernyős klub az Air Adrenaline

A Nyílt Siklóernyős Hetek részvételével kapcsolatos további információkért kövesse a Nemzeti Repülő Szövetség honlapján, siklóernyős klubok és az Ifjusagi Nomad Klub közösségi média oldalát. “UP! Untangle Paragliding” az Erasmus+ program által társfinanszírozott „Fly High” projekt folytatása, melynek során a siklóernyős szervezetek nyílt siklóernyős rendezvényeket szerveztek Magyarországon, Szlovákiában és Romániában, valamint oktatóvideókat és kézikönyvet készítettek a siklóernyőzés alapjainak elsajátításához és a leggyakoribb hibákat elkerüléséhez.

Partnerség az „UP!” projekt megvalósításához az Ifjusagi Nomad Klub szervezet és 4 Országos Repülő Szövetség között alakult Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban és Romániában.