Untangle Paragliding – Erasmus program

Statisztika:

  • 70+ esemény
  • 800+ résztvevő
  • 15 helyszín
  • 4 repülő szövetség

A Projekt leírása

A UP! Untangle Siklóernyős projekt célkitűzése az volt, hogy lehetőséget biztosítson a siklóernyőzés kipróbálására, amit egy tudatos kampány segített a négy résztvevő országban. A különböző szervezeteken keresztül nyolc Siklóernyős Nyílt Hét lett megszervezve, több mint 800 résztvevő volt, akik eddig még sosem találkoztak a siklóernyőzéssel, de a projekten való részvételükkel megismerhették a repülés alapjait és megtapasztalhatták milyen érzés szárnyra kelni.

Ez a kezdeményezés nem csak a siklóernyőzés népszerűsítésére volt hasznos, hanem segített a szakmai munka fejlődését a projektben részt vevő parnerek között. Az együttműködés ereménye lett az az útmutató, ami a siklóernyős nyílt hetek megszervezéséhez és lebonyolításához nyújt segítséget, megkönnyítve ezzel a jövőbeli munkát.

A projekt egyik kiemelt célja volt, hogy népszerűsítse a siklóernyőzés megismerését és vonzerejét, ami aztán abban segíthet, hogy fenntartsa, vagy akár növelhesse az érdeklődést a siklóernyőzés iránti érdeklődést a különböző közösségekben.

Siklóernyős Nyílt Hetek

Több mint 800 ember kapott lehetőséget, hogy ingyen kipróbálhassa milyen siklóernyőzés. A hetven Nyílt Hét alatt, a résztvevők először elméleti tudást szereztek, amit aztán ki tudtak próbálni a különböző siklóernyős feladatok kapcsán, mint a kupolázás, talajmenti siklás, vagy akár az első kisdombos repülések.

A látványos eremények, nem csak a a résztvevők számában mérhető, hanem sokkal inkább az események jó hangulatú lebonyolításában.

A jelentkezők visszajelzései a folyamatos izgalmakról és elégedettségről szóltak, ami igazolja a program hatákonyságát.

UP! média megjelenései

A projektet jelentős média figyelem követte, különösen a helyi szinten volt kiemelve. Különböző média csatornákon jelentünk meg, íme néhány a legérdekesebbek közül:

Újsághír (RO): https://sport.szekelyhon.ro/egyeb-sportok/sikloernyos-nyilt-napok-lesznek-csiksomlyon

TV riport (HU): https://www.youtube.com/watch?v=w-bLyLurnvI

Újsághír (RO): https://sibiu100.ro/eveniment/proiectul-erasmus-up-untangle-paragliding-aduce-oportunitati-unice-pentru-pasionatii-de-aventura/

Újsághír (CZ): https://www.airzone.tv/cesti-slovensti-madarsti-a-rumunsti-instruktori-spolecne-skolili-mlade-paraglidisty/

“UP! Untangle Paragliding” projekt – 1000 embernek lesz esélye ingyen siklóernyőzést tanulni

“UP! Untangle Paragliding” az Erasmus+ program társfinanszírozott projektje, amelynek célja a siklóernyős sportban való részvétel növelése.

A 2023-as évben az Országos Repülő Szövetségek siklóernyős klubokkal együttműködve 8 Nyílt Siklóernyős Hetet szerveznek 4 országban, Magyarországon, Szlovákiában, Romániában és Csehországban, melynek során okleveles siklóernyős oktatók tanítják meg a siklóernyőzés alapjait, és mintegy 1000 fő számára biztosítanak ingyenes repülési lehetőséget. A szervezők biztosítják a szükséges felszerelést és a siklóernyős oktatókat.

Nyílt siklóernyős hetek, amelyekre 2023 tavaszán kerül sor:
• Magyarország, Budapest régióban, felelős siklóernyős klub a FreeAir
• Szlovákia, Besztercebánya régióban, felelős siklóernyős klub a Flyzone
• Csehország, a Morva-Sziléziai régióban, felelős siklóernyős klub a PG Hnizdo
• Románia, a Hargita régióban, felelős siklóernyős klub a Turbulencia

Nyílt siklóernyős hetek, amelyekre 2023 őszén kerül sor:
• Magyarország, Baranya régióban, felelős siklóernyős klub a Skyman Park
• Szlovákia, Zsolna régióban, felelős siklóernyős klub az X-Air
• Csehország, Liberec régióban, felelős siklóernyős klub a Fly 4 you
• Románia, Nagyszeben régióban, felelős siklóernyős klub az Air Adrenaline

A Nyílt Siklóernyős Hetek részvételével kapcsolatos további információkért kövesse a Nemzeti Repülő Szövetség honlapján, siklóernyős klubok és az Ifjusagi Nomad Klub közösségi média oldalát. “UP! Untangle Paragliding” az Erasmus+ program által társfinanszírozott „Fly High” projekt folytatása, melynek során a siklóernyős szervezetek nyílt siklóernyős rendezvényeket szerveztek Magyarországon, Szlovákiában és Romániában, valamint oktatóvideókat és kézikönyvet készítettek a siklóernyőzés alapjainak elsajátításához és a leggyakoribb hibákat elkerüléséhez.

Partnerség az „UP!” projekt megvalósításához az Ifjusagi Nomad Klub szervezet és 4 Országos Repülő Szövetség között alakult Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban és Romániában.