Főpilótai intézkedések

HFFA főpilótai intézkedés

Azok az „A” vizsgás pilóták, akiknek egyesületében vezető pilótájuk az on-line rendszerbe a PARAPRO 4 szintet bejegyezte (feltétele minimum negyven óra repült idő és eredményes „B” elméleti vizsga), jogosultak kezdő szalag nélkül önállóan termikelni és távrepülni a „B” gyakorlati vizsga megléte nélkül is. A megjelölt minimum repült idő az on-line rendszerből nyomon követhető kell legyen.

Indoklás: A PARAPRO 4 nemzetközi szint minimum negyven óra repült idővel és a megfelelő elméleti tudásháttérrel megengedi az ezt teljesítő pilóták számára a termikelést és a távrepülést. Az egyesületekben, szakosztályokban a vezető pilóták, oktatók jogköre a fentiek megítélése (pl. előfordulhat, hogy valakinek több, mint negyven óra repült idő után sem jegyzi be oktatója a PARAPRO 4 szintet, a pilóta gyakorlati készségei hiányára hivatkozva).

HFFA főpilótai intézkedés

Szövetségünk képző szervezetének oktatóival konzultálva az alábbi intézkedést hozom:

A képző szervezetünk keretében képzést folytató magas startos növendékek és „A” vizsgás pilóták siklóernyőjén előírom a tanuló-szalag elhelyezését a kupolán a kilépőél középső részén, vagy a beülő hátára kötve. A sikeres „B” vizsgáig ezzel a szalaggal kell jelezni a képzettség alap szintjét, vagy a képzésben részvételt. A szalag hossza legalább 1 méteres legyen.

Kérem a klubok vezető pilótáit és oktatóit az intézkedés végrehajtásának hatékony segítésére.

Kerekes László
HFFA főpilóta