Magyar szabad repülők szövetsége

Hungarian Free Flying Association

A legnagyobb hazai siklóernyős és sárkányrepülős szervezet.

EHPUINFO

Legfrissebb híreink

PPG találkozó

Szeptember első hétvégéjén zajlott immár ötödik alkalommal a sokoró RC közhasznú Sportegyesület modell repterén, Győr ménfőcsanakon a háti motoros siklóernyős találkozó, ide kapcsolódik az is hogy  modellreptér idén 15 éves. Az esemény már csütörtök este megkezdődött, öt pilótával repültünk Győr Mecsér útvonalon 70 km-es távot megtéve. Péntek reggel Győrt kerültük meg 52 km 1:10. Péntek este is felszálltunk már jelentősen többen, én ott csak fél órát tudtam repülni mert a teendőim többet nem engedtek. Szombat reggel sikerült egy nagyobb csapatot összeszedni 11 pilótával indultunk Gic, Pannonhalma érintésével 75 km-es túrát tettünk 1:40 óra. Szombaton az idő nem volt kedvező, de ennek ellenére este sokan repültek, egy órát adott maximum, illetve vasárnap reggel is repültek jónéhányan. Összesen 38 pilóta került a levegőbe, a meghívott 84 pilóta volt. Összességében hozzávetőlegesen 150  vendég érkezett. Anyagi tekintetben 251 000 Ft-ot költöttünk, amelynek egy részét támogatók adták, és az SRCM Klub. A szövetségtől kapott 120 000 Ft-ból 60 ezret használtunk fel 60 ezret pedig el különítettünk a Tóth Tibi részére a megrendezésre kerülő tréning hétvégére.

Statisztika

Meghívott létszám 84 fő pilóta, eljött 49 fő pilóta, repült 38 fő pilóta a látogatókkal együtt kb 150 ember. 
Motortípus polini 7, cisco 6 ,solo3, simonini 6 ,miniplane  2, Corsair 2, Vitorazzi 2,  atom80, Bailey, ros, rotax, airkoncept.
Ernyő dudek 23, Ózon 7, apró, Sun, paramánia, itv, bgd.
Légcsavar: karbon vagy műanyag 27 darab, fa 10 darab.
Keret: flytrade 5,nirvana 5, aviator3, scout 3, simplify 4, flycastelluccio 4, bailey, miniplane, gofly, skymaxx, parapower.


SG koordinált légterek

Sziasztok!

Örömmel értesítünk titeket, hogy a Budapest TMA légtérben lévő siklórepülő koordinált (SG) légtereket újból használhatjuk.

Koordinált légterek igénylésére kialakított https://starthelyek.hu/airspace weboldal elkészült. Eddigi tesztüzem jól vizsgázott, így az eddigi Facebook kihirdetések helyett, ezen az oldalon lesznek elérhetőek a napi koordinált légtér információk.

Koordinált légterekről részletes leírást itt találtok.

bővebben…