Elindult a HungaroControl Homebriefing rendszere – repülési tervek leadása kényelmesen, online

2015.07.09.

Tisztelt Elnök Úr!

Örömmel értesítjük, hogy elindult a HungaroControl Homebriefing rendszere, amely kifejezetten a kisgépes pilóták munkáját segíti.

A repülés előtti felkészülést segítő, bármilyen internetes böngészővel ellátott eszközről könnyen elérhető Homebriefing rendszer segítségével a pilóták egyszerűen és gyorsan el tudják készíteni és be tudják nyújtani repülési terveiket.
A rendszer ezen kívül biztosítja a legfrissebb légiforgalmi és meteorológiai információkat, valamint visszakereshetővé teszi a korábban leadott repülési terveket a pilóták és a HungaroControl munkatársai számára egyaránt. Arról, hogy miért érdemes repülési tervet leadni, valamint más hasznos tanácsokat a csatolt dokumentumban olvashat.

Miért érdemes használni a Homebriefing rendszert?

·         Kényelem – a rendszernek köszönhetően sokkal egyszerűbb a repülési tervek kezelése és benyújtása, valamint a repüléshez szükséges más fontos információkat is kaphat a pilóta.

·         Biztonság – a rendszer használatával növelhető a repülésbiztonság a nem ellenőrzött légtérben, elkerülhetővé válnak a légtérsértések, valamint baleset esetén könnyebb a kutató-mentő szolgálat munkája is.

A rendszer a HungaroControl honlapján az ais.hungarocontrol.hu/homebriefing oldalról, közvetlenül pedig a www.homebriefing.hu vagy a www.flightplan.hu oldalakon érhető el. Használata ingyenes, de pár perces online regisztrációhoz kötött. Itt szeretném felhívni figyelmét a HungaroControl Légiforgalmi Információk weboldalra is, ahol sok egyéb hasznos információ olvasható.

A Homebriefing rendszert bemutató rövidfilmünket itt tekintheti meg.

 

Kisgépes tájékoztató (pdf)

Kérjük, továbbítsa ezt a levelet pilóta ismerősei, kollégái részére is, hogy ők is értesüljenek a Homebriefing rendszer elindulásáról!

Ha bármilyen kérdése van a Homebriefing rendszerrel kapcsolatban, kérjük, erre az e-mailre válaszolva vagy az ais.hungarocontrol.hu/kapcsolat oldalon a kapcsolati űrlap kitöltésével juttassa el hozzánk.

Üdvözlettel,

Molnár Csaba