A SIRESz feljelentette az ügyészségen az MRSz-t

2014.05.29.

A SIRESz feljelentette az ügyészségen az MRSz-t. A feljelentés tartalmát nem ismerjük, azt nem mutogatja senki, de az ügyészség a mellékletben szereplő módon reagált. Melléklet (pdf)

Ez az ügyészségi állásfoglalás egy nyilvánvaló hazugságon alapul: a SIRESz tagfelvétele óta nem élhetett szavazati jogával. Ezt mindannyian tudjuk, hogy nem igaz. Csak a 2014. március 16-i közgyűlésen nem volt mandátumuk, a többin a SIRESz küldötte szavazott, sőt véleményeivel betölthette a termet.

Elsiklik az ügyész afelett, hogy a SIRESz a tagfelvételkor vállalt kötelezettségét nem teljesítette.

Csak a Szabad Repülők Szövetségéről beszél, holott 2004 óta a Motoros Könnyűrepülő Sport Szövetség ugyanígy volt szakág, innen vettük a mintát. Sőt azt megelőzően a modellezők is, ők már több, mint 20 éve.

Én mennék a bíróságra, mert az ügyész elferdítette a tényeket.

A sportági szakszövetség szervezeti egységét jogi személlyé nyilváníthatja… így szól a törvény. És nem találtam olyan jogszabályi hivatkozást, ami a jelen helyzetet törvénysértőnek mondaná ki.

Igazából ez azt jelenti, hogy amikor az MRSz elnökségétől kértük a HFFA származtatott jogi személlyé nyilvánítását – akkor az MRSz jogásza azt mondta, nem szükséges – és ezért az elnökség ebben nem támogatta kérelmünket, az egy másik jogász, az ügyész szerint a törvényesség miatt szükséges lett volna.

De attól a SIRESz még alapszabály sértő. Sőt, ha az MRSz-be nem törvényes tagdíjat befizetni egy másik jogi személyen keresztül, akkor a SIRESz mitől szedi törvényesen az MSE, MPC, Eged, FlyAway, PSE, Sky Escort egyesületek tagjai tagdíját? Mert őket még nem jelentette fel senki?