2012. november 18-i közgyűlés jegyzőkönyve

2012.11.21.

November 18-án szövetségünk megtartotta éves közgyűlését.
A 10 órára összehívott gyűlés még nem volt határozatképes, de egy órával később klubjaink küldötteinek több, mint a fele megérkezett. Az ülés a beszámoló megtárgyalásával kezdődött. Ennek során egyértelművé vált, hogy szervezetünk minden szükséges hatósági engedéllyel rendelkezik, melyek közül a képzéshez és a REBISz-hez az MRSz-hez tartozással biztosítjuk tagjaink számára a jogszerűséget, míg a siklóernyők és sárkányok tanúsítására önálló engedéllyel rendelkezünk.
Tagjaink számára biztosított a Csobáncon és a HHH Óbudán való repülés, sajnos a Pilis továbbra is tiltott mindenki számára.  A starthelyek finanszírozására vonatkozóan úgy döntöttünk, hogy tagjaink befizetéseiről a korábbi vádaskodások elkerülése miatt magunk fogunk dönteni a saját közgyűlésünkön.
A közgyűlés döntött a szövetségünk által alapított díjak odaítéléséről, és elfogadta a pénzügyi beszámolót is. Taglétszámunk az elmúlt évhez képest jelentősen nőtt, ami biztosította a szervezet valamennyi tevékenységéhez szükséges forrásokat, a bevételek 140%-osak, amíg kiadásaink egyenlőre nem haladják meg a 120 %-ot.
A sárkányrepülők kivételével valamennyi sportágunk szövetségi kapitánya beszámolt sportága helyzetéről.
A közgyűlésen módosítottuk az alapszabályunkat, innentől a nevünk Magyar Szabad Repülők Szövetsége. Végül két új elnökségi tagot választottunk Gyócsi Brigitta és Jenes Győző személyében, valamint újraválasztottuk az Ellenőrző Bizottságot és egy új taggal Dr. Puskás Ferenccel a Fegyelmi Bizottságot.
A részletes jegyzőkönyv és mellékletei itt megtekinthetőek:

2012. november 18-i közgyűlés jegyzőkönyve (pdf)

HFFA elszámolás (xls)

Választások (xls)

HFFA alapszabály javaslat (pdf)

HFFA alapszabály (pdf)