„fAIR PLAY” Szécsi Gábor – díj

„fAIR PLAY” Szécsi Gábor – díjjal elismert sportolók:

2023-as díjazott: Poszpisel Gyula

Poszpisel Gyula, aki az MSE parancsnoki épület tetőszerkezetet társadalmi munkában szinte egyedül heteken át tartó munkával újította fel.


2022-es díjazott: Barlangi Mentőszolgálat

A díjat a fáról mentések ügyeleti rendszerének kiépítéséért és a mentések önzetlen szervezéséért adományozta a HFFA elnöksége”


2021-es díjazott: Varga Norbi

A HFFA elnöksége 2021 évre az általunk alapított Szécsi Gáborról elnevezett fAIR Play díjat posztumusz Varga Norbinak szavazta meg. Norbii kiváló távrepülő pilóta volt, váratlan eltávozásáig aktív oktató és a Komárom megyei starthelyek gondos kezelője, egyesületének központi alakja. Mindemellett meghatározó szerepe volt a bajba jutott, fára szállt pilóták mentésében mind az eljárás kidolgozásában, mind a gyakorlati kivitelezésben. Az egyetlen siklórepülő koordinált légtér koordinátoraként alkalmas időjárás esetén mindig biztosította pilótatársai számára az emelt légteret.


2020-as díjazott: Gyócsi Brigitta

 

Brigó évek óta a starthelyeink legalizálásáért és közös működtetéséért létrehozott Starthely Vegyes Bizottság tagjaként végzi lelkesen önkéntes munkáját. A díjra jelölése már többször is felmerült, ebben az évben Ő lett a díjazott.


 

2019-es díjazott

 

2019 – Kubicsek Attila

A fedémesi siklóernyős park vezetőjének lakhatását biztosító eredményes gyűjtést szervezett az évben.

 

 


2017-2018-as díjazottak

 

2017 – ASE Wingchair szakosztály – Holló Attila szakosztályvezető

2017. évi Szécsi Gábor oklevelet az ASE Wingchair szakosztálya kapta kapta.

A szakosztály hazánkban egyedülállóként kidolgozta a mozgássérültek siklóernyős repültetésének lehetőségét és két éve folyamatosan biztosítja mozgássérültek számára ezt az élményt.

Tekintse meg a videót!


2018 – Szabó József díjazott

Egyesületével a Griff SE-vel a hazai siklóernyős társadalom összefogását szolgáló rendezvények  szervezője, karitatív és mozgósító munkája miatt jelöltük a díjra.

 


2016. Free Air Siklóernyős Egyesület

 

A kuratórium jelölése alapján a Free Air Siklóernyős Egyesület, akik egy súlyos betegség miatt amputált lábú pilóta társuknak az amputálást követő fél évvel jókívánságaik és biztatásuk mellett cselekedetükkel is visszaadták a repülés lehetőségét és élményét – a legtöbbet nyújtották, amit pilótának adni lehet. A díjra az egyesületet mégsem ez a pilóta, hanem a díj egyik alapítója javasolta és azt szövetségünk közgyűlése elfogadta.

 

 


2015. Lobmayer Ferenc (Töki)

Nagyon sok jó tettével, pozitív hozzáállásával segíti a siklóernyőzés oktatását országunkban.
Ernyőket, beülőket adományoz folyamatosan az arra rászoruló kluboknak, ezzel növelve az oktatások színvonalát, biztonságát. Készpénzzel is támogatta egyik siklórepülő oktatási centrumunkat 2015-ben.

 

 


2014. Balogh György

 

Balogh Gyuri a Tusnádfürdői Siklóernyős Célraszálló versenyek szervezője több éve. A magyar válogatott kerettel szoros kapcsolatban állva, a magyar csapat tagjait rendszeresen támogatva segítette a magyar siklóernyősöket a felkészülésben. Lehetőséget teremtett a magyar bajnokság megrendezésére, sőt ma már rendszeresen szervezi világszínvonalon a pontszerző célraszálló versenyeket.

 


2012. Auner Amadé

 

Auner Amadé az elmúlt években saját repülései háttérbe szorítása árán is nagy erőfeszítéssel szervezte a hazai egyetlen siklóernyős FAI 2-es kategóriájú versenyeket, amelynek révén a hazai siklóernyős sport fejleszthette színvonalát és a versenyzők FAI pontokat szerezhettek.

 


2011. Tóth Zsuzsanna

 

Tóth Zsuzsanna az évben több alkalommal is segített fára szállt, vagy megsérült pilóták segítésében a saját repülései elmaradása és saját testi épségének veszélyeztetése árán is.

 

 


2010. Szöllösi László

 

Szöllösi László Monacoban az év elején két alkalommal is elsőként vetette magát vízbe, hogy a tengerbe szállt pilótákat a bajból kisegítse.

 


2009. Kaszás Sándor

 

Kaszás Sándor 2009. szeptemberében megszervezte és világszínvonalon levezette a Siklóernyős Célra szálló Nemzeti Bajnokságot, mint világkupa futamot. A verseny eredményesen világcsúccsal és nagy nemzetközi elismeréssel zárult.

 


2008. Onódy Miklós

 

Onódy Miklós szerbiai magyar pilótatársunk, a hazai Siklóernyős Célraszálló (Paragliding Accuracy Landing) sport elindítója és mozgatórugója. Két éve valamennyi ilyen hazai verseny szervezésében részt vesz, és ezt a területet nemzetközi szintre fejlesztette.

A Magyar Repülőszövetség Őt bízta meg a Siklóernyős Célraszálló Válogatott keret vezetésével. Mint szövetségi kapitány áldozatos és odaadó munkával, példás segítőkészséggel szervezi a válogatott felkészülését és a versenyeken való gardírozását.

Munkája nélkül nem lett volna magyar résztvevője a 2008-as első Siklóernyős Célraszálló Európa Bajnokságnak.

Túl a szövetségi kapitányi feladatokon, összetartója a magyar csapatnak, önzetlen kiszolgálója és ha kell lelki támasza is a versenyzőknek.

Emellett maga is aktív siklóernyős, sárkányrepülő és ppg pilóta, aki évek óta látja, hogy a képzés és a sport elválaszthatatlan, és hogy a siklórepülő sport képviselője is a HFFA kellene, hogy legyen.

 


2007. Szalai József

 

Szalai József a díjra társaival szembeni magatartásával segítő hozzáállásával vívta ki. A fára került siklóernyők szakszerű leszedésének világrekordere, a saját repülései feláldozása árán is hajlandó társain segíteni.