Köszi fiúk az együttműködést legális repülési lehetőségeink megtartásáért!

2022.03.16.

Tisztelt HFFA Képviselők, Guriga!

A minap a Csobáncon jártunk kirándulni, természetesen ernyő nélkül, hiszen az engedélyünk egyik feltétele, az éppen aktuálisan érvényben levő 3 hónapos tiltás, nem ad lehetőséget a balatoni repülésre. Éppen ezért meglepődve és szomorúan tapasztaltam, hogy a starthelyen 4 pilóta felszereléssel várta az almulást, majd nem sokkal érkezésünk után, nem is voltak restek, kockáztatva sokunk egyik kedvenc, de legalábbis nagyon kedvelt helyének engedélyét, el is startoltak. 

Engem személy szerint felháborít, hogy számos aktív pilóta társunk képes eleget tenni egy egyszerűen betartható feltételnek, ugyanakkor néhányan úgy érzik megengedhetik maguknak azt a luxust, hogy a szabályok fölé helyezzék saját önös élvezetüket és semmibe vegyék mindannyiunk számára lemondással járó törekvéseinket annak reményében, hogy sokáig élvezhessük még a Csobánc adta lehetőségeket, illetve jó okot szolgáltassanak arra, hogy ezt az engedélyt is elvegyék tőlünk, azoktól akik képesek önuralmát gyakorolni és tiszteletben tartani egy közösség tagjait, érdekeit.

Tisztelettel kérem az arra jogosultakat, hogy tegyenek lépéseket az ügy érdekében, mielőtt gond nem lesz belőle. Legalább kommunikációs szinten.

Gyanítom a c-s ernyővel meg pondróval villogó pilóta nem tegnap kezdte a repülést, hogy ne ismerne egy évek óta érvényben levő szabályozást, tehát nem fogadható el a “nem tudtam bocsi” válasz.

Üdvözlettel,
Egy csalódott pilóta