Főpilótai intézkedés

2020.09.06.

A HFFA Képző szervezet főpilótájaként a REBISz szervezetünk baleset kivizsgálási tapasztalatai alapján a következő intézkedést hozom:


1. Nyomatékosan felszólítom a HFFA Képző Szervezet összes oktatóját, szakoktatóját valamint pilótáját, tanítványát, hogy kövessék és tartsák be a Képzési Kézikönyvben ( http://hffa.hu/wp-content/uploads/2014/05/sikle_kezikonyv2019.pdf) az 5.5. fejezet alatt található oktatási tematika lépéseit és a kézikönyv minden pontját, utasítását

2. Ezen túlmenően a biztonságtechnikai képzéseket szervező szakoktatók nem vihetnek a táborba más klubhoz tartozó pilótát, csak annak a klubnak a vezető pilótájának ajánlásával, ahonnan a pilóta érkezik. Ezt az ajánlást a szervező  köteles megőrizni a tábor végétől számított két hónapon keresztül. Továbbá C elemeket csak „B” pilóta 2 (azaz 50 órás pilóta) szinttel rendelkező személlyel gyakoroltathatnak!

Az elmúlt időszak eseményei rávilágítottak arra, hogy szükséges a fent említett szigorítás, mert súlyos balesetek történtek azért, mert a biztonságtechnikai táborokat szervezők, nem ismerik a táborba jelentkezők elő életét, repülési, szakmai tudásaikat. Az eseményekről és azok tapasztalatairól részletesebben az éves oktatói továbbképzéseken adunk tájékoztatást.


Kerekes László
HFFA képzés vezető