A HFFA 2020. július 13-i rendkívüli közgyűlésének jegyzőkönyve

2020.07.14.

Szövetségünk július 13-án elektronikus úton megtartotta a meghirdetett rendkívüli közgyűlést.

Határozatot hoztunk a bírósági felszólításnak megfelelően a mellékelt jegyzőkönyv (pdf) szerint.

Megtárgyaltuk a szövetség éves pénzügyi és létszám helyzetét, ami az előző évhez képest 1 százalékkal sem kisebb, ezért a féléves díjakat bevezethetőnek és a pénzügyi tervet teljesíthetőnek tartottuk. Azonban a féléves díjak a felelősség biztosítás külföldre kiterjesztésére nem vonatkoznak,mert annak folyamatos emelkedése miatt eddig is kevesebbet szedtünk be, mint amennyibe szövetségünknek került.

A képzési területen változtatni kell az oktató képzés feltételein, mert a jelentkezők vélhetően az alacsony költség miatt sem a képzésre jelentkezést, sem a vizsgára  készülést nem veszik komolyan. Az elmúlt két év tanfolyamain mintegy 20 fő vett részt, de a mai napig 3 sikeres vizsga történt. A legutóbbi tanfolyamra jelentkező 5 főből 3 visszalépett ezért a tanfolyamot felfüggesztettük.

Főmérnökünknek, Steff Istvánnak fel kellett mondanunk új, a hatóságnál betöltött beosztása miatt. Új főmérnököt keresünk, még nem sikerült megállapodni. Ezért az idei bevizsgálói továbbképzések elmaradnak.

A starthelyek legalizálása érdekében jelentős erőfeszítések folynak, a Nemzeti Parkokkal tárgyalásokat folytatunk.

A repülésbiztonsági szervezetünk kezdeményezésére pilótáink biztonságos fáról lementése érdekében intenzív munka indult meg, szövetségünk szakmai kompetenciájának elfogadására.

A közgyűlést követően a HFFA fáról mentők csapata egyeztetést tartott a teendőkről.

HFFA elszámolás 2020 (xlsx)