Állásfoglalás kérése

2020.04.27.

Tisztelt Kerekes László!

A Kormány 71/2020. (III.27.) Korm rendelete értelmében egyéni szabadidős tevékenység alapos indoknak számít a lakhelyelhagyás szempontjából. A rendelet teljes szövege itt olvasható: https://magyarkozlony.hu

Az említett jogszabály szándéka és lényege, hogy a járvány terjedésének lassítása, fertőződések elkerülése érdekében minimálisra csökkenjen az ember-ember találkozások száma, ezzel a fertőzés átadásnak lehetősége. Ezek alapján célszerű a sporttevékenységeket lakóhelyünkhöz minél közelebb végezni, a szükségtelen utazásokat így elkerülve.

Emellett ez „egyéni szabadidős tevékenység”-eknek, mint alapos indoknak fő célja az egészségmegőrzés, így ez alapján javasoljuk a lakosságnak, hogy szorítkozzon a lakóhely környékén elvégezhető sportokra, például futásra, biciklizésre.

Üdvözlettel:

Ügyeleti Központ

Feladó: László Kerekes < laszlo.kerekes55@gmail.com >

Elküldve: 2020. április 26., vasárnap 21:32:31

Címzett: Koronavírus (BM)

Tárgy: állásfoglalás kérése

Tisztelt Operatív Törzs!

Kérem mielőbbi állásfoglalásukat az egyéni sporttevékenység lehetőségeire vonatkozóan.

Szervezetünkben mintegy ezer pilóta repül siklóernyővel illetve sárkányrepülővel.

A válogatott kerettag élsportolókkal kezdve a rekreációs céllal repülést végző pilótákig.

Szövetségünk ajánlást adott ki honlapján (www.hffa.hu) a repülések szüneteltetésére vonatkozóan. Miután a kormány tájékoztatóiban az egyéni sporttevékenységet kifejezetten javasolja, megítélésünk szerint a repülések szüneteltetésére vonatkozó ajánlásunk értelmetlen.

Kérem világítsák meg számunkra, mit értsünk azon, hogy az egyéni sporttevékenység nem tilos, azt egyénileg lehet folytatni.

Válaszukkal összhangban szeretnénk ugyanis a korábban kiadott ajánlásunkat módosítani.

Tisztelettel:

Kerekes László

a Magyar Szabad repülők Szövetségének elnöke