Oktatók továbbképzése

2017.04.24.

Tisztelt Klubvezetők, vezető pilóták!

A légiközlekedési törvény újabb változása, a 14/2000 KöViM rendelet megszűnése (2017. január 22-től) és az 53/2016.NFM rendelet hatályba lépése (2017.március 16) miatt valamennyi oktatótok számára továbbképzés szükséges.

Ezt összevonás helyett E-learning formájában végezzük el.

Csatolom a vonatkozó és hatályos törvény (a könnyebb eligazodás miatt sárgával  kiemelve a számunkra fontos részek), valamint az 53/2016 NFM rendelet kivonatot (a teljes rendelet a jogszabály keresőben megtalálható) és a megszűnt 14/2000 rendelet helyett ránk vonatkozó 923/2012 Eu rendelet kivonatát (a teljes jogszabály az Eu jogtárból letölthető). A rendeletek kivonatait azért készítettem, hogy megkönnyítsem a munkát és a ránk nem vonatkozó részeket ne kelljen több mint száz oldalon keresztül böngésznetek.

Oktatóitoknak, segédoktatóitoknak az alábbi kérdésekre kell Email-en válaszolni:

1. Hogyan változott meg a légiközlekedési törvény azon pontja, amely korábban a lajstromozásra nem kötelezett légijárművek vezetésére vonatkozott?

2. Lajstromozásra nem kötelezett terminológia helyett a jogszabályban mik a siklóernyők és a sárkányrepülők?

3. Az 53/2016 NFM rendelet alapján meddig és kiknek lehet oktatói és tandem pilótai tevékenységet folytatni hatósági vizsga nélkül (melyik paragrafusban van?)

4. Ki lehet majd hatósági vizsgáztató?

5. Meddig kell a képző szervezet kézikönyvét a rendelet szerint átdolgozni?

6. Mi a SERA?

7. Hol szabályozzák a VFR repüléseket és mik az alapvető változások a korábban oktatottakkal szemben?

8. Mit jelent és mik a VMC korlátozások?

A válaszokat legkésőbb április 30-ig a HFFA képzés vezető Email címére laszlo.kerekes55@gmail.com címre kell oktatóitoknak, segédoktatóitoknak küldeni. Az oktatótól érkezett, helyes válaszokat tartalmazó mail feltétele a további HFFA oktatói, segédoktatói tevékenység folytatásának.

Kérlek benneteket, ezért szakosztályaitok valamennyi oktatójához, segédoktatójához továbbítsátok ezt a levelet, hiszen a nálatok működő oktatóitokért ti vagytok felelősek!

Várom a „dolgozatokat”.

A kiértékelést a honlapon a képző szervezet címsor alatt fogjátok megtalálni.