Engedélyünk Csobáncra

2015.05.27.

Hamarosan repülhetünk Csobáncon!

 

2015.05.22-én megkaptuk az engedélyt Csobánc használatára. (Engedély Csobáncra) Ami fontos!

Május 31-ig a terület védettség alatt van, így addig a repülés TILOS! Kérjük, hogy a további jó együttműködés érdekében senki ne menjen a tiltott időszakban ide repülni.

 

Figyelem!

A jövőben is csak az lesz engedélyezve a csobánci repülésre, aki rendelkezik a hatóság által megkövetelt repülőorvosi minősítéssel.  Ezt az on-line rendszeren a pilóta adatlapon tüntetheted fel (vagy a klubvezetőd) és ne felejtsétek annak érvényességi idejét is beírni. Az orvosiról szóló nyilatkozatotokat e-mail-ben is megtehetitek a nyilvantartas@hffa.hu e-mail címre. A listát a héten fogjuk elküldeni a Nemzeti Park megbízottjához, ami később folyamatosan frissítésre kerül.

 

Teendők az engedélyhez:

 

0. lépés: Ellenőrződ, hogy minden papírod rendben van-e. Licence, légialkalmassági, műszaki alkalmasság, orvosi minősítés.

(A hatóság ezen a területen fokozottan ellenőriz.)

1. lépés: kinyomtatod magadnak az engedélyt, és áttanulmányozod.

Ez repüléskor nálad kell legyen!

2. lépés: regisztráció http://csobanc.bfnp.hu/ -n.

Ezután kapsz egy e-mailt, amin vissza kell igazolni a regisztrációdat! Majd a Balaton-felvidéki Nemzeti Park moderátora engedélyez, amelyről szintén e-mail-ben értesítenek. (Ez eltarthat néhány napig, így ne az utolsó pillanatban regisztrálj.)

3. lépés: kitöltöd arra a napra a regisztrációt, amikor repülni szeretnél. Több nap is lefoglalható és a lefoglalás vissza is mondható. (Kérünk, ha nem veszed igénybe, akkor mondd le, mert a pilóta létszám korlátozott, had’ repüljön, aki tényleg szeretne!)

A kijelölt engedélyezett terület a honlapon látható! Kérjük, ügyelj a tisztaságra!

A területet csak érvényes engedélyekkel veheted igénybe! Az MRSz licenced és a kinyomtatott engedély legyen nálad!

 

Ha mindez rendben van, akkor már csak szép időt és balesetmentes leszállásokat kívánunk!

🙂

HFFA vezetősége