Levél az MRSZ elnökségének

2015.03.09.

Tisztelt MRSz Elnöksége!

Tájékoztatásul csatolom az IPPI kártyákhoz tartozó elszámolást és nyilvántartást.

IPPI elszámolás (xls)

IPPI nyilvántartás 2015. március 3. (xls)

Az adatok a 2014-ben kiadott 300 db IPPI kártyára, az azokkal kapcsolatos költségekre és kiadásokra vonatkoznak.

A táblázatból látható, hogy szervezetünk a tagjainktól kapott működési költségből több, mint másfél millió Ft-tal többet költött az IPPI kártyákhoz kapcsolódó költségekre, mint amire az IPPI kártyák eladásából bevételként szert tett.

Ezzel szeretném visszautasítani a legutóbbi elnökségi ülésen az alelnök úr téves kijelentését, amelyben azt állította: „Nektek eddig bevételetek volt az IPPI kártyából, most nem lesz.”

Megkérem a továbbiakban az MRSz elnökségét, hogy tájékozatlanságotok esetén rosszindulatú megjegyzések helyett, amelyek alapja a szándékos csúsztatásokon alapuló pletyka, inkább megbízható forrásból tájékozódjatok.

A Szabad Repülők Szövetségének 20 egyesülete eddig mind az MRSz-ben folytatta képzési tevékenységét. Ez a 20 egyesület adja jelenleg a szakág 95 %-át. A másik 5 % egy törvénytelenül, több klub tagjait a sajátjaként az MRSz-be bejelentő szervezet, néhány tagjuk azt sem tudja, hogy az MRSz-nél e klub tagjaként lett bejelentve, holott sosem volt e klub tagja. Ők azok, akik eddig rendszeresen feljelentették az MRSz-t, ők vádaskodnak rendszeresen törvénytelenséggel.

nem tudom, miért tűritek el, hogy szakágunk jelentős többségét ez a kisebbség akarja irányítani, miközben klubjaikat és azok jelentős tagságát kivonják az MRSz szervezetéből. Ezzel nem képviselitek szakágunk érdekeit, és ahogyan azt az Ellenőrző Bizottság szerintem helyesen látja, bizalomvesztést és taglétszám csökkenést okoztok, a mi szakágunkban mindenképpen.

Felhívom a figyelmeteket ennek a hozzáállásnak a sürgős megváltoztatására, mert ez a szemlélet nagyon rossz irányba vitte az MRSz-t. Ha mindenáron a kisebbséget akarjátok kiszolgálni, a többség el fogja hagyni az MRSz-t.

Visszatérve az IPPI kártyákra, miután láthatóan az a cél, hogy MRSz-en kívüliek is kapjanak a főtitkártól IPPI kártyát, azt semmiképp nem tudjuk támogatni. Felszólítom tehát az MRSz elnökségét, hogy az MRSz-ből kilépő klubok, illetve amelyek tagjaikat az MRSz-be nem fizették be (SIRESz, Eged Eagles, MSE, MPC, PSE, Turul, Blue Sky, Fly Away) kapjanak felszólítást arra vonatkozóan, hogy az MRSz-től származó dokumentumaikat (IPPI kártya) tagjaik haladéktalanul adják le. Mintha valami ilyesmit írna az alapszabály is, csak az elnökség azt nem tartja be.

Miután az IPPI kártyák kiadásával kapcsolatos munkánkat meg sem köszöntétek, szeretném hangsúlyozni, hogy mi azt a tagok kérésére szolgáltatásként végeztük, remélem, hozzánk hasonlóan az MRSz is úgy fogja végezni ezt a munkát, ahogyan azt a CIVL elvárja, bár abban biztos vagyok, hogy ti nem fogtok a kártyák mellé kártyánként kb. 5000 Ft-os plusz szolgáltatást biztosítani.

Tanulmányozzátok a táblázatokat!