Elnökségi ülés 2014. december 1.

2014.12.03.

JEGYZŐKÖNYV A MAGYAR SZABAD REPÜLŐK SZÖVETSÉGE ELNÖKSÉGÉNEK 2014. december 1-jei rendkívüli üléséről

Az ülés helyszíne: Az elnök lakásán (1035 Budapest Szentendrei út 12.) 19.00 kezdettel

Jelen vannak:

Kerekes László elnök,

Szöllösi László elnökségi tag,

Jenes Győző elnökségi tag,.

Távol:

Csiga Sándor ell.biz,tag

Holló Attila ell.biz.tag,

Szalai József ell.biz.tag.

 

 

Az ülés tárgya:

 

1. Felkészülés az MRSz közgyűlésére:

A Magyar Repülő Szövetség december 11-én tartja éves közgyűlését. Ezen teljes létszámmal kell részt vennünk, ha az elmúlt időszakban kialakult anomáliákat kezelni szeretnénk. Ezek az alábbiak:

a júliusi MRSz közgyűlés óta a szövetség teljesen eltávolodott a sporttól

az új összetételű elnökség nem tart kapcsolatot a sportágakkal

azok, akik szétverték a szakágban betöltött irányító szerepünket, most újra visszalépnek a szakág támogatásától és ismét a mi pénzünkön akarják versenyeztetni a saját pilótáikat

az MRSz elnöke a 2014-re megszavazott eredményességi támogatást nem kívánja kiosztani

az MRSz jelen felállásban a szakágunk érdekei ellen működik

A megoldás az lehet, ha az UL szakággal közösen teljes mandátum számmal határozatképessé tesszük az MRSz december 11-re összehívott közgyűlését és ott az alábbi javaslatainkat napirendbe tesszük:

bizalmatlanság az MRSz vezetésével szemben (ennek konzekvenciája lehet az elnökség menesztése és ideiglenes ügyvivő vezetés felállítása a legközelebbi elnökség választásig

az alapszabályban meglévő klubjaink érdekeit sértő részek módosítása

 

2. HFFA közgyűlés előkészítése

Áttekintettük a beszámolót és a pénzügyi tervet. A mi szövetségünk az egyetlen szervezet, amelyik tevőlegesen is támogatja a sportot. Ezért a pénzterv javaslat arról szól, hogy egyesületeink tagjaikat az MRSz-be is bejelentik és befizetik. Más a repülő sportok finanszírozását megtagadó szervezetekkel szemben mi felelősséget érzünk élsportolóink versenyzésének támogatásáért.

A starthelyeket viszont kizárólag mi támogatjuk, amíg azok is használják, akik ahhoz nem járultak hozzá. Ezért a starthely alapba való kötelező befizetést csökkentjük.

Megfontolandó azonban önálló képzési engedély megszerzésére törekedni, és az FAI-nál az MRSz jelenleg választott szakbizottságával szemben önálló kapcsolatteremtésre törekedni, ha az MRSz nem hajlandó szövetségünk mellé állni.

 

3. Pénzügyi helyzet áttekintése

Pénzterv teljesítés, sporttámogatás helyzete mellékelve. Starthely támogatás mellékelve.

Az új könyvelő tájékoztatása alapján a korábbi könyvelővel az átadás-átvétel még mindig nem valósult meg. A hatékony intézkedés céljából a közgyűlésig az Ellenőrző bizottság szervezze meg a régi könyvelő elszámoltatását és az átadás végrehajtását.