Örkényi Márk 5. lett a Siklóernyős Célraszálló EB válogató versenyén!

2014.08.06.

Tisztelt Magyar Olimpiai Bizottság!

 

Mint a Magyar Repülő Szövetség siklóernyős sportért felelős szakbizottságának volt vezetője, szeretném megköszönni a sportágunk számára nyújtott utánpótlás felkészítési támogatást. Bár a támogatás szakmai tervének teljesítéséről már korábban beszámoltam, de engedjék meg, hogy annak szakmai sikere egyik bizonyítékát és ezzel az ilyen célú támogatások hasznosságát és hatásosságát bizonyíthassam!

A szakmai tervet Szöllösi László (Semmelweis Egyetemen a szakterületre vonatkozó edzői oklevelet szerzett szakemberünk) irányításával és két nagyszerű oktató, Szalai József és Szabó Péter bevonásával teljesítettük. Irányításuk alatt a 37 lehetséges résztvevőből végül mintegy 15 sportoló vette igénybe a felkészítés valamelyik programját.

Közülük Örkényi Márk (szül: 1992.október 10-én) aki az Amatőr Siklórepülők Egyesületének tagja a Siklóernyős Célraszálló EB válogató versenyén Gödöllőn ötödik helyen végzett és az utolsó pillanatban bekerült a szerbiai Versecen idén szeptember elején rendezett Siklóernyős Célraszálló Európa bajnokságon részt vevő magyar csapatba!

Márk 2013. augusztusában látogatott ki először Zsédely László oktatónkhoz (aki idén a MOB Fair Play pályázatának életmű díjazottja volt!) Fedémesre. Akkor látott életében először siklóernyőt közelről,  majd még aznap repült is vele. Nem kellett sokáig győzködni, hogy belevágjon. Novemberben már A-vizsgázott, majd tavasszal megrepülte az első távjait, jelenleg 65 km-es szabadtáv az egyéni rekordja, remélhetőleg ez idén még nőni fog. A célraszállással Kaszás Sándor által ismerkedett meg (aki a siklóernyős célraszállásban évek óta az Év Sportolója).

Azt gondolom, hogy a MOB által támogatott utánpótlás program sikere ez a gyors fejlődés, bizonyítva ezzel szükségességét a jövőre nézve is.

Köszönjük a lehetőséget és reméljük, hogy jövőre is élhetünk vele!

Tisztelettel:

Kerekes László