Kutasi Ferenc emlékszoba avatás

2014.08.05.

Kedves MRSz vezetés! Sportrepülő klubok!

Valamennyiőtöket szeretettel meghívunk a 2014. augusztus 11-én 17 órakor tartandó Emlékszoba-avatóra.

A szobát Kutasi Ferencről neveztük el, és utolsó felszállása 10. évfordulóján kívánjuk felavatni.

A „Kutasi Ferenc emlékszoba” mindig nyitva áll valamennyi kis csoport számára akár oktatási, akár ülésezési célra, vagy csak egy kis pilóta baráti találkozóra.

Szeretnénk, ha hazánk sárkányosai csütörtökönként itt találkozhatnának, ahogyan azt egykor rendszeresen a Semmelweis utcában tették, klub hovatartozástól függetlenül.

Kutasi Ferenc a sárkányrepülésben a tudás, a felkészültség és az alaposság jelképe. Diplomamunkáját a sárkányozás biztonságának jegyében írta, az elsők között vett részt a sárkányok fejlesztésében és a szervezetek alapításában. Évekig a Magyar Repülőszövetség Sárkányos Bizottságának tagja, válogatott kerettag, sokszoros magyar bajnok és rekordtartó volt, néhány rekordját még ma sem döntötték meg!

Kutasi Ferenc… – így kevesebben ismerhették, de becenevén: „Szakóca” annál inkább! Beceneve is jelkép, a kemény küzdőképesség és állhatatosság szimbóluma.

Az oktató terem gondolatának megvalósítása a Buzády György Repülő Egyesület sárkányosai és az egyesület vezetésének érdeme. Hiszen a MALÉV Klub Sárkányrepülő Szakosztálya, Szakóca nagyszerű sportpályafutásának egyetlen csapata is ebbe a szervezetbe integrálódott a MALÉV klub átszervezése után.

Kérem, hogy meghívónkat tegyétek közzé az MRSz honlapján, és aki tud, jöjjön el egy rövid tisztelgésre Szakóca emléke előtt és a pilótatudás becsületére.

Emlékterem tervek (pdf)

Madártoll 2004. augusztusi szám borító (pdf)

Tisztelettel:

Kerekes László

ügyvezető