Elnökségi ülés 2014. június 23.

2014.06.25.

JEGYZŐKÖNYV A MAGYAR SZABAD REPÜLŐK SZÖVETSÉGE ELNÖKSÉGÉNEK 2014. június 23-i rendkívüli üléséről

 

Az ülés helyszíne: A szövetség székhelyén (1139 Budapest Dagály utca 11.) 16.30 kezdettel

 

Jelen vannak:

Kerekes László elnök,

Gyócsi Brigitta elnökségi tag,

Fekete Kornélia elnökségi tag,

Szöllösi László elnökségi tag,

Jenes Győző elnökségi tag,

Szalai József ell.biz.tag.

Blaumann Attila elnökségi tag,

Távol:

Holló Attila ell.biz.tag.

 

Az ülés tárgya:

 

1. Beszámoló az MRSz elnökségi ülésről:

A HFFA elnöksége összehívja a szakág rendkívüli közgyűlését Budaörsre 2014. július 19-én 11 órai kezdettel, vagy amennyiben az MRSz ebben az időben megismételt közgyűlést tartana az MRSz közgyűlését követően azonnal. Amennyiben az erre az időpontra összehívott HFFA közgyűlés határozatképtelen lenne (az MRSz szakági mandátumok több mint 50%-a nem lenne jelen), a következő időpont 2014. július 26-a 10 óra.  Napirend: 1. A HFFA alapszabály módosítása., 2. Elnökség választás.

 

2. Nyikom helyzete

A starthely használatára vonatkozóan alternatívákat kutatunk fel. A HFFA elnöksége ezért megbízza Fekete Kornéliát, hogy a szervezetünk nevében a Nyikom starthely és leszállók tulajdonviszonyaira vonatkozóan a helyi földhivatalnál informálódjon. Az ezzel kapcsolatos illetékeket a HFFA fizeti.

 

3. A HHH helyzete

Megítélésünk szerint a HHH siklórepülésre vonatkozó starthely engedélyei nincsenek visszavonva, azt az MSE szabályozása alapján a kiadott behajtási engedélyekre vonatkoztatva is a siklóernyőzés és a sárkányrepülés szükséges természetvédelmi engedélyei érvényben vannak.

 

4. Kalocsa kérdése

A HFFA nevében egyeztettünk az uszódi polgármesterrel, aki elismerte, hogy a mi szervezetünk megtartotta a szerződés rendelkezéseit. A HFFA elnöksége elkötelezett abban, hogy az év végéig olyan szerződést kössünk, amelyben a starthely működése a szakág minden siklórepülője számára biztosított.

 

5. Pénzügyi helyzet áttekintése

Pénzterv teljesítés, sporttámogatás helyzete mellékelve. A héregi starthely támogatás okafogyottá vált, az uszódi féléves díjat a HFFA teljes mértékben kifizeti. A HHH kezdőpályákra fordítandó starthely támogatást annak kell kifizetni, aki felmutatja a kezdőpályák karbantartására vonatkozó szükséges engedélyt.

 

6. Szabálytalan tagdíjfizetések

A HFFA 2014. májusi elnökségi ülésen hozott határozatának felülvizsgálata a szabálytalanul tagdíjat befizetett sportolók vonatkozásában:

Mivel az MRSz elnöksége a szakbizottsági döntést kérésünk ellenére nem tárgyalta, a nevezések biztosítása érdekében a szabálytalanul kiadott licenszeket elfogadjuk mindaddig, amíg az MRSz elnökségevagy Fegyelmi Bizottsága ezzel ellentétes jogerős határozatot nem hoz.

 

7. Utánpótlás program

A szlovéniai edzőtáborra 14-en jelentkeztek. Többen az utánpótlás keretből figyelemre méltó eredményeket értek el a hazai FAI 2-es versenyeken.

 

8. ESTC konferencia

A konferenciáról a beszámoló a honlapon olvasható.

 

9. Feladatok helyzete

– Sportszabályzat aktualizálása folyamatban.

– Startalap pályázat: széljelző, beülő függesztő gyártás folyamatban

– Startalap kifizetések helyzetegyakorlatilag a HHH, az Uszód, a Foktő és a Máriahalom kifizetések nem teljesültek.

– Facebook elnökségi csoport további használata, az elnökségi véleménycserék továbbra is ezen a fórumon menjenek.

 

10. EASA levél

Az NKH felhívására javaslatot készítünk melyet az EASA-hoz, az MRSz-hez és az NKH-hoz is eljuttatunk.  Keressünk közvetlen EASA kapcsolatot, hogy biztosak lehessünk abban, hogy javaslatunk nem akad el, mert korábbi javaslataink továbbításával kapcsolatosan kissé szkeptikusak vagyunk.