Nagy fejlődés a siklóernyős távrepülésben!

2014.05.26.

A repülő sportok királynőjének a vitorlázó repülésnek hazai kishuga a magyar siklóernyős távrepülő sport ez évben nagyott lépett előre a nemzetközi porondon. Az elmúlt év végén a világrangsorban a nemzetek között 18-ik helyen álltunk, mostanra 4 hellyel léptünk előbbre! Köszönhető ez a magyar rangsor pillanatnyi első 4 helyezettjének, elsősorban Rácz Balázsnak, aki 67 hellyel került előbbre idei versenyeredményei révén, Nagy Máténak, aki a 126-ik helyről rukkolt előbbre a 86-ra, Forgó Szilárdnak aki szintén nagyot lépett a 195-ről a 103-ik helyre és Dóránt Szilárdnak aki a 158-ik helyről a 114-re jött előre.
Ebben az évben négy fős válogatottunk fogja képviselni hazánkat a szerbiai Raskán rendezett Európa Bajnokságon, és a Rácz Balázs, Dóránt Szilárd, Vértes Balázs és Sokacz Milán összeállítású csapat remélhetőleg tovább növeli a magyar siklóernyős sport eredményességét a rangsorban.
A siklóernyős távrepülés versenyzőink révén jó úton van, hogy a korábbiakkal ellentétben a magyar szabad repülő sportok legsikeresebbje legyen.
Ezt tükrözi a Magyar Olimpiai Bizottság szempontjai által öszeállított 2015 évi programterv is. Programterv (pdf)