Csobánc engedély 2014

2014.05.05.

2014.02.13-án megkaptuk az engedélyt Csobánc használatára. Ami fontos!
Május 31-ig a terület védettség alatt van, így addig a repülés TILOS! Kérjük, hogy a további jó együttműködés érdekében senki ne menjen a tiltott időszakban ide repülni.

Újdonság!
A jövőben csak az lesz engedélyezve a csobánci repülésre, aki rendelkezik a hatóság által megkövetelt repülőorvosi minősítéssel.  Ezt az online rendszeren a pilóta adatlapon tüntetheted fel (vagy a klubvezetőd) és ne felejtsétek annak érvényességi idejét is beírni. Az orvosiról szóló nyilatkozatotokat e-mail-ben is megtehetitek a nyilvantartas@hffa.hu e-mail címre. A listát csak jövő héten fogjuk elküldeni a Nemzeti Park megbízottjához, hogy ez még pótolható legyen.

Teendők az engedélyhez:

0. lépés: Ellenőrződ, hogy minden papírod rendben van-e.
(A hatóság ezen a területen fokozottan ellenőrzi az orvosi meglétét, ezért a listába csak azon személyek kerülhetnek, akik az online rendszerünkön feltüntették repülőorvosi minősítésüket.)

1. lépés: kinyomtatod magadnak az engedélyt, és áttanulmányozod.
Ez repüléskor nálad kell legyen!

2. lépés: regisztráció http://csobanc.bfnp.hu/ -n.
Ezután kapsz egy e-mailt, amin vissza kell igazolni a regisztrációdat! Majd a Balaton-felvidéki Nemzeti Park moderátora engedélyez, amelyről szintén e-mail-ben értesítenek. (Ez eltarthat néhány napig, így ne az utolsó pillanatban regisztrálj.)

3. lépés: kitöltöd arra a napra a regisztrációt, amikor repülni szeretnél. Több nap is lefoglalható és a lefoglalás vissza is mondható. (Kérünk, ha nem veszed igénybe, akkor mondd le, mert a pilóta létszám korlátozott, had’ repüljön, aki tényleg szeretne!)
A kijelölt engedélyezett terület a honlapon látható! Kérjük ügyelj a tisztaságra!
A területet csak érvényes engedélyekkel veheted igénybe! Az MRSz licenced és a kinyomtatott engedély legyen nálad!

Az engedély idén először március 1-ig él, így aki jövő év elején időben rendezi a papírjait, az még nyugodtan repülhet.
Ha mindez rendben van, akkor már csak szép időt és balesetmentes leszállásokat kívánunk!
🙂
HFFA vezetősége