Ausztriai tiltás

2013.08.13.

Az Ausztriai Siklórepülő Szövetség honlapján a következő rövid hír olvasható:

Until this summer, the IPPI Card was tolerated. Not any more. CIVL received reports of pilots being arrested by the police and charged a 300-400 euros fine for not having a proper licence. The Austrian federation is aware of the problem. At the time being, it is collecting data from several countries, to find out which licences are acceptable for the Ministry of Transport. The new rules should be published in October 2013, showing the accepted licences.

Up to now, are collected samples licences/rating cards from following countries:

BEL, CZE, DEN, FRA, GBR, GER, HUN, ITA, NED, NOR, POR, ROM, SLO, SUI, SWE, AUS, CAN, NZL, USA.

The only one that might be accepted by the Ministry of Transport seems to be: CZE, GER, ROM, SLO, SUI.
Magyarul:
Eddig a nyárig az Ippi kártya elfogadott volt. Többé nem az. A CIVL-hez érkeztek beszámolók pilótáktól, akik le lettek tartoztatva és 300 -400 €-ra büntetve mert nem volt megfelelő licencük. Az Osztrák Szövetség ismeri a problémát. Most egy csomó országtól kérnek adatokat, hogy kiderítsék melyek lesznek elfogadva az Osztrák Közlekedési Minisztérium által. Az új szabályokat Októberben fogják közzé tenni. Pillanatnyilag az alábbi licencek vannak elfogadva az Osztrák Közlekedési Minisztérium által: CZE, GER, ROM, SLO, SUI.

A HFFA felvette a kapcsolatot az Osztrák Repülő Szövetséggel és kéri őket, hogy adjanak ki egy hivatalos közleményt amelyből kitűnik, hogy mi a helyzet. Válaszukat feltesszük honlapunkra.