Versenyeken való részvétel

2013.07.08.

A Nemzetközi Repülőszövetség (FAI) és a Magyar Repülőszövetség szabályai szerint e szervezetek hivatalos versenyein kizárólag érvényes FAI licensz birtokában lehet (szabad) indulni, amelyet a versenyző a versenyre nevezés előtt köteles megszerezni. Ennek hiányában a nevezés olyan versenyekre, amelyek versenykiírásában szerepel a nevezés feltételeként az érvényes licensz megléte, a rendező megtévesztésének minősül és sportcsalásnak is tekinthető.
Felhívjuk a versenyekre nevezők figyelmét erre az utóbbi időben sokak által rendszeresen megszegett szabályra.
A Magyar Repülőszövetség a sporttörvény értelmében kizárólagosan jogosult a licensz kiadására, alapszabálya alapján szakágain keresztül. Más szervezetek nem jogosultak a versenyengedély megadására. Egy adott szakágban kiadott licensz kizárólag abban a szakágban való versenyzésre jogosít, kivéve, ha a versenyző más szakágakban is érvényesítette licenszét, ekkor abban a szakágban is használhatja azt.
Kérjük fentiek tudomásul vételét és a versenyek rendezőitől a licenszek érvényességének nevezéskori ellenőrzését (HFFA illetve MRSz nyilvántartás alapján).