Beszámoló – Sirály Kupa 2013 légivontatásos verseny

2013.07.08.

Nézzetek rá a FAI honlapjára és megtaláljátok, hogy 12 magyar sárkányos versenyző van csak, több nincs.
Na annak pont a fele, 6 versenyző vett részt az idei Sirály Kupán. Igaz, többen jelezték, hogy jönnek, de a zord előrejelzés elriasztotta a tömeget.
A riogatás ellenére mindhárom napon értékelhető távok születtek. Első nap Takácsy Géza ment a legmesszebbre, túl is repülte a kitűzött célt, csak Ökrös Laci tudott a nyomába eredni. Estére az érkező zivatar betakart mindent, így a következő nap gyengébbre és menekülősebbre sikerült. A zivatar veszély bekorlátozta a mozgásteret, és a hat versenyzőből öt 8 és 40 kilométer között szóródott. Ezt a napot Horváth Zoli nyerte, de Géza előnyét igaziból Ökrös Laci hozta be, két nap után összesítettben átvéve a vezetést.

A harmadik versenynapon azután ez a kis előny nem volt elég, Takácsy Géza visszavette az első helyet, míg Horváth Zoli megőrizte a harmadikat.
Hogy milyen volt a repülés, szurkálós vontatások, becsapós emelések, erős szél, ami néha rossz irányba sodort, balatoni kék lyuk az útvonalon, volt minden. A két vontató pilóta Full Szilveszter és Komáromi Gábor mellett másra már nem volt szükség a levegőbe jutáshoz. Akit lehetett termikben tettek le, aki nem hagyta az visszahullott. Mellettünk hasonlóan kis létszámmal zajlott a XV. Sirály Kupa Könnyűmotoros verseny, akikkel a hagyományokhoz méltóan jól elfértünk és élveztük a Balaton-közeli jó hangulatot.

Úgyhogy a díjkiosztón elhangzó közhellyel búcsúztunk, jövőre Veletek és még reméljük, másokkal is ugyanitt…