Sirály kupa 2013

2013.06.07.

Sziasztok!
Kezdők, haladók, és az idén főleg a Vipava völgybe igyekvő versenyzők figyelmébe is!

Sirály kupa 2013

Egy hónap múlva, közvetlenül a Slovenian Open előtt (ami 07.08.-14. között lesz) július 05-07. között rendezik meg Balatonfőkajáron a motoros sárkányosok a „Sirály kupa”-t, amihez a szokásos módon csatlakozva mi is megtartjuk a gyalogos versenyünket, szintén „Sirály kupa” néven.
A „szokásos mód” egyrészt azt jelenti, hogy ez egy időjárás alakulásától függetlenül fixált időpontú verseny lesz (bízzunk benne, hogy addigra eljön a nyár), másrészt mivel motoros verseny biztosít kereteket a mi számunkra is a repülésre, alapvetően hozzájuk kell igazodnunk, és vendéglátó klub feltételei szerint mozoghatunk a területen. Akik már részt vettek ezen a rendezvényen tudják, hogy egymás mellett gond nélkül tudjuk bonyolítani a két versenyt.

A szervezés során azt céloztuk meg, hogy a lehető legolcsóbb lehetőséget tudjuk biztosítani, ezért nincs nevezési díj. A vontató pilóták kiszállását és egyéb költségeket támogatásból biztosítjuk. A reptér használatáért, ill. a reptéren való tartózkodásért a versenyzőknek és kísérőiknek viszont hozzájárulást kell fizetni, melynek összege naponta és fejenként 1000 Ft.

Ezt nekem kell majd beszednem és átadnom a főszervezőknek. Az előző évek ezzel kapcsolatos negatív tapasztalatai miatt a fizetések megtörténtét karszalagokkal fogjuk követni. Előre is kérem szíves megértéseteket és segítő közreműködéseteket!

A támogatás része, hogy a Vivaróval történő visszaszállításért nem kell majd fizetni, de mivel a kapacitása korlátozott az ingyen visszaszállítást kérem ennek megfelelően értelmezni!

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően lehet egy-egy napra is jönni, és úgy benevezni a versenybe, de szervezési okokból előtte az érintett részéről mindenképpen kérek egy SMS-t, vagy telefonhívást!

A verseny helyszíne:

A Balatonfőkajári Repülő Klub sportreptere, Balatonfőkajár határában az M7-es autópálya mellett. GPS koordinátái:  N 47°00’24,04″   E 18°12’38,05″

Az M7 autópályáról a 90-es kilométerkő előtt a balatonvilágosi lehajtónál kell letérni és Balatonfüred felé (jobbra kanyarodva) kell haladni kb. 4 km-t, be egészen Balatonakarattyára, az első körforgalomig (MOL benzinkút után). Ott balra az első kihajtón (Veszprém/Balatonfőkajár) irányában kell letérni. Ezen az elkerülő úton tovább mész nem egészen 1 km-t és nem mész el balra tartva Veszprém, ill. Balatonfűzfő felé, hanem jobbra letérve hajtasz tovább egészen Balatonfőkajár falu irányába, mely az útelágazástól nagyjából 2 km-re van. Ahogyan beérsz Balatonfőkajárra és elhagyod a helységnév táblát, jobb oldalon lesz egy Tüzép telep, még a vasúti átjáró előtt! Itt kell jobbra bekanyarodni és az az út egyenesen bevezet a reptérre (kb.1 km). Egyébként ki is van téve ott a sarkon egy „reptér felé” tábla.

A verseny időpontja:

Én valószínűleg már csütörtökön kora délután lent leszek, ha valaki csatlakozni kíván, vagy aznap repülne, akkor szóljon, mert a vonató pilótákkal is egyeztetni kell!

A verseny megnyitója: 2013.07.05.-én (pénteken) 11 órakor lesz a hangár előtt, a verseny kezdete kb. 13 órakor a reptéren, a széliránynak megfelelő start helyen nyitott gépekkel.

Az utolsó versenynap 08-a vasárnap, erre a napra tervezzük az eredményhirdetést is, a feladat kitűzés, és visszaérkezés függvényében úgy 18-19 óra körül.

Én azt tervezem, hogy onnan megyek tovább Szlovéniába.

Ha egyértelműen teljesen rossz lesz az időjárás szerdán este a levlistán le fogom fújni a versenyt. Ha valaki azt nem olvassa, akkor kérem, hogy telefonon érdeklődjön! Ha nem lesz teljesen alkalmatlan, akkor meg lesz tartva, ha a vontató pilóták így is készek jönni, legfeljebb más feladat lesz kiírva: célra szállás.

„Verseny kiírás”:

Szokás szerint olyan nincs, csak néhány értékelési szempont, a fíling miatt, meg nem akarunk konkurálni a csoki kupa izgalmaival….

A verseny feladatot közös megbeszélés szerint fogjuk naponta meghatározni.

Értékelés:

A fő értékelési szempont a repült távolság. Módszere még finomodhat, főleg ha a Tóth Miki jön, és vállalja az értékelést. Ha nem, akkor a korábbi egyszerű módon, de mindenképpen  GPS track-log alapján fogunk távolságot mérni az XContest használatával, vagyis GPS használata kötelező! Győztest az összesített legnagyobb távolság alapján hirdetünk, de ha célra szálló verseny lesz, akkor a legkisebb táv szerint. J

Az ASE jóvoltából lesznek szép kupák.

Nekem nincs mobil internetem és a reptéren nincs internet, ebben megköszönném a segítséget! Adat kábelt mindenki hozzon a GPS-éhez!

Verseny lebonyolítása:

Úgy néz ki, hogy 3 vontatónk is lesz, de adatvédelmi okokból neveket nem mondok. J

A kiszállási díjat támogatók révén finanszírozzuk, a vontatás a „szokásos” 7 Ft/m lesz, azaz 3500 Ft/500 m. Csőrlésre nincs mód.

Segítők közreműködését „társadalmi munkában” köszönettel vennénk.

Mivel nevezési díj nincs, ezért is legyetek szívesek azzal megtisztelni, hogy időben jelzitek a részvételi szándékotokat, ez a résztvevők érdeke is! A jelentkezők névsorát tájékoztatásul a Pise és MSE levlistára felteszem.

Kérek minden érdeklődőt, hogy ha lehet, a hónap végéig jelezze részvételi szándékát, főleg ha szállást is igényel. Ez utóbbit majd a főszervező Vörös Gyula (20/777-90-03) fogja intézni, én csak közvetítek.

A rendezvényen mindenki a saját felelősségére fog repülni, én csak a koordinálást vállalom az alapverseny mellett, és senkiért  nem vállalok felelősséget! Lehetőség szerint kéretik minden papírnak rendben lennie!

Akinek van, az kérem, hogy hozzon vontató kötelet, tartalékba és jó sok szakadó elemet is! Dollyt mindenki intézze magának és a segítségről is gondoskodjatok, mivel kisegítő szervező nem biztos, hogy lesz. Alapvetően ugyanez vonatkozik a visszaszállításra is (nyilván majd célszerűen csoportosulunk valahogyan) ill. itt jön be támogatás.

Szállás lehetőségek:

Reptéren a hangár mellett sátorban, vagy -amennyiben ehhez az önkormányzat hozzájárul- a Club Aligában (N46°58’59,25″  E18°09’48,90″) a Nádfedeles mellett sátorban max. 8-10 sátor, vagy házban Balatonfőkajáron a faluban. Ez utóbbiak árát egyelőre nem tudom megmondani.

Ha engedik, és a tavalyinál nem kér többet az önkormányzat akkor tájékoztatásul az akkori árak: a Club Aligában közvetlenül vízparton, de nem zuhanyzós sátrazásra volt lehetőségünk (WC, ivóvíz, áram van). A díj személyenként 1500 Ft + 300 Ft/nap/fő idegenforgalmi adó. Gyerekeknek 14 éves kor alatt ingyenes.  Ebben benne van a parkolás is.

Sátrazás a reptéren: sátrak száma nincs limitálva, fejenként 1000 Ft/nap összegben ez  benne van (nincs taxa) ott csak áram,- és vízvételi lehetőség, valamint WC van, zuhanyzó nincs. Összecsukva, ill. hely függvényében nyitva gépeket lehet a hangárban tárolni, és azért már nem kell külön fizetni.

Fizető vendéglátás Főkajáron előre bejelentett igény szerint Vörös Gyula közreműködésével, kb. 2500-3000 Ft/fő/nap + taxa.

A balatonakarattyai strand kb.5-6 km, a balatonaligai kb.8 km.

Ha bármilyen kérdésetek van, vagy szállásfoglalási igényt akartok jelezni, írjatok a horvathz01@t-online.hu címre, vagy hívjatok a 20/555-02-80–as telefonon !

Támogatók:
ASE
Sárkányrepülésért Alapítvány
Szebeton Zrt.