„fAIR PLAY” Szécsi Gábor – díj

2012.02.14.

„fAIR PLAY” Szécsi Gábor – díjjal elismert sportolók:

„fAIR PLAY” Szécsi Gábor – díj (pdf)

 

2007. Szalai József

 

Szalai József a díjra társaival szembeni magatartásával segítő hozzáállásával vívta ki. A fára került siklóernyők szakszerű leszedésének világrekordere, a saját repülései feláldozása árán is hajlandó társain segíteni.


2008. Onódy Miklós

 

Onódy Miklós szerbiai magyar pilótatársunk, a hazai Siklóernyős Célraszálló (Paragliding Accuracy Landing) sport elindítója és mozgatórugója. Két éve valamennyi ilyen hazai verseny szervezésében részt vesz, és ezt a területet nemzetközi szintre fejlesztette.

A Magyar Repülőszövetség Őt bízta meg a Siklóernyős Célraszálló Válogatott keret vezetésével. Mint szövetségi kapitány áldozatos és odaadó munkával, példás segítőkészséggel szervezi a válogatott felkészülését és a versenyeken való gardírozását.

Munkája nélkül nem lett volna magyar résztvevője a 2008-as első Siklóernyős Célraszálló Európa Bajnokságnak.

Túl a szövetségi kapitányi feladatokon, összetartója a magyar csapatnak, önzetlen kiszolgálója és ha kell lelki támasza is a versenyzőknek.

Emellett maga is aktív siklóernyős, sárkányrepülő és ppg pilóta, aki évek óta látja, hogy a képzés és a sport elválaszthatatlan, és hogy a siklórepülő sport képviselője is a HFFA kellene, hogy legyen.


2009. Kaszás Sándor

 

Kaszás Sándor 2009. szeptemberében megszervezte és világszínvonalon levezette a Siklóernyős Célra szálló Nemzeti Bajnokságot, mint világkupa futamot. A verseny eredményesen világcsúccsal és nagy nemzetközi elismeréssel zárult.


2010. Szöllösi László

 

Szöllösi László Monacoban az év elején két alkalommal is elsőként vetette magát vízbe, hogy a tengerbe szállt pilótákat a bajból kisegítse.


2011. Tóth Zsuzsanna

 

Tóth Zsuzsanna az évben több alkalommal is segített fára szállt, vagy megsérült pilóták segítésében a saját repülései elmaradása és saját testi épségének veszélyeztetése árán is.


2012. Auner Amadé

 

Auner Amadé az elmúlt években saját repülései háttérbe szorítása árán is nagy erőfeszítéssel szervezte a hazai egyetlen siklóernyős FAI 2-es kategóriájú versenyeket, amelynek révén a hazai siklóernyős sport fejleszthette színvonalát és a versenyzők FAI pontokat szerezhettek.


2014. Balogh György

 

Balogh Gyuri a Tusnádfürdői Siklóernyős Célraszálló versenyek szervezője több éve. A magyar válogatott kerettel szoros kapcsolatban állva, a magyar csapat tagjait rendszeresen támogatva segítette a magyar siklóernyősöket a felkészülésben. Lehetőséget teremtett a magyar bajnokság megrendezésére, sőt ma már rendszeresen szervezi világszínvonalon a pontszerző célraszálló versenyeket.


2015. Lobmayer Ferenc (Töki)

Nagyon sok jó tettével, pozitív hozzáállásával segíti a siklóernyőzés oktatását országunkban.
Ernyőket, beülőket adományoz folyamatosan az arra rászoruló kluboknak, ezzel növelve az oktatások színvonalát, biztonságát. Készpénzzel is támogatta egyik siklórepülő oktatási centrumunkat 2015-ben.

 


2016. Free Air Siklóernyős Egyesület

 

A kuratórium jelölése alapján a Free Air Siklóernyős Egyesület, akik egy súlyos betegség miatt amputált lábú pilóta társuknak az amputálást követő fél évvel jókívánságaik és biztatásuk mellett cselekedetükkel is visszaadták a repülés lehetőségét és élményét – a legtöbbet nyújtották, amit pilótának adni lehet. A díjra az egyesületet mégsem ez a pilóta, hanem a díj egyik alapítója javasolta és azt szövetségünk közgyűlése elfogadta.

 

 


2017-2018-as díjazottak

 

2017 – ASE Wingchair szakosztály – Holló Attila szakosztályvezető

2017. évi Szécsi Gábor oklevelet az ASE Wingchair szakosztálya kapta kapta.


2018 – Szabó József díjazott

A szakosztály hazánkban egyedülállóként kidolgozta a mozgássérültek siklóernyős repültetésének lehetőségét és két éve folyamatosan biztosítja mozgássérültek számára ezt az élményt.