Tájékoztatás az MRSZ jogosításairól

2012.01.12.

Tisztelt Klubvezetők, Kedves MRSZ tagok, Pilóták!

Tájékoztatlak Benneteket, hogy mai napon a Hatóság elnökének a mellékelt levelet írtam. A levél önmagáért beszél, azt hiszem nem kell megmagyarázni.

Szeretném ismételten leszögezni, hogy a jelenlegi helyzetet nem az MRSZ, hanem a Hatóság intézkedései idézték elő. Erről bővebben a január 21-i
klubvezetői értekezleten.

A mostani szituációban nagyon fontos a tagság összefogása. Eddig is sok bíztatást (és kritikát is) kaptunk a Szövetség munkájával kapcsolatban. A dicséretet korainak tartom, a kritikusoknak pedig munkát ajánlok. Sajnos a vészhelyzet még mindig fennáll, viszont a munkából kevesen vállalnak részt.
Bár vannak komoly tagjaink, akik felajánlották tudásukat, kapcsolatrendszerüket, idejüket, kevesen vannak.

Ezúton ismételten kérem a Tagságot, hogy jöjjetek és segítsetek a Szövetségnek! Akik tudják, eddig mit csinált, mit csinál rosszul a Szövetség, azokat szívesen látjuk az önkéntesek között. Tudjátok, hogy anyagilag is nagyon rosszul állunk (erről is beszámolunk részletesen), jól jön minden felajánlás, sponzorálás, amiket Ti biztosítani tudtok. Ez része a Szövetség megmentésének.

Azt is talán tudjátok, hogy a Sporttörvény megváltozott. Sokkal nagyobb felelősség és munka hárul az MRSZ-re, mint eddig és úgy tűnik, a származtatott szervezeteknek teljesen önállósulni kell, de nem tarthatják meg az országos szervezet jogosításait. Erről a témáról a 21-i értekezleten lesz szó. A határidők rövidek, lépnünk kell és ez a Tagság jelentős részét érinti. Javaslom, olvassatok utána a változásoknak és felkészülve gyertek a Klubvezetői Értekezletre.

Repülő barátsággal,

Kecskeméti Tamás
Elnök
Magyar Repülő Szövetség