Elnökségi ülés 2012. január 10.

2012.01.11.

A SZABAD REPÜLŐK SZÖVETSÉGE ELNÖKSÉGÉNEK
2012. január 10-i ülése
Az ülés helyszíne: A HFFA székhelyén 1139 Budapest Dagály utca 11. 
Időpontja: 17.30 kezdettel

Jelen vannak:
Kerekes László elnök,
Szöllösi László elnökségi tag,
Szűcs Gáspár Kinga elnökségi tag,
Dr.Pálfi Béla Gábor elnökségi tag,
Tóth Zsuzsanna nyilvántartó.
Távol:
Blaumann Attila elnökségi tag,
Tasi Gábor elnökségi tag,
Kádár Márton elnökségi tag,

Napirend:

1. Pénzterv módosítás az aktualitások figyelembevételével
–    az NKH engedélyekre az elnökség nem látja a pénzügyi fedezetet. Csak azok számára tudjuk az eljárási díjat kifizetni, akik február 15-ig benyújtják a szükséges dokumentumokat (erkölcsi bizonyítvánnyal együtt).
–     a pénztervben a változtatások operatív jellegűek, emiatt nem szükséges külön közgyűlés összehívása (az elnökség által módosított pénzterv mellékelve).

2. Saját engedélyek helyzete
–    MRSz REBISz ajánlat 900 Ft/HFFA repülőeszköz (a csökkentés oka, hogy Szöllösi Lacit az MRSz szerződéssel bevonja a szakágunkat érintő vizsgálatokba). Az MRSz elnöksége azonban az üzembentartáshoz kapcsolódó területek megszüntetését vizionálja. Ha év közben szűnik meg az MRSz REBISz engedélye (pl. mert az alkalmazottakra nincs bérkeret), akkor a HFFA pilótáinak szükséges, hogy a HFFA-nak legyen saját jogon REBISz szervezete. Az elnökség nem látja biztosítottnak az MRSz engedélyek 2012-re való érvényességét, ezért a saját REBISz engedély kérelmet el kell indítani. Amíg nincs saját engedélyünk, a bejelentett eszközökre az MRSz REBISz-szel kell szerződnünk.
–    Az MRSz képző szervezete engedélye nem terjed ki a szakágunkra. A hatóság által jóváhagyott MRSz tematika azonban érvényes, az MRSZ tagszervezetek oktatási tevékenységére az MRSz üzembentartási engedélyén keresztül 2012. január 31-ig. Mi van, ha ezt a hatóság nem hosszabítja meg? Az elnökség nem látja biztosítottnak az MRSz engedélyek 2012-re való érvényességét, ezért a saját képzési engedély kérelmet el kell indítani.

3. MRSz helyzete
–      2012. január 21-én az MRSz klubvezetői értekezletet tart. Ezen a szakágunkat érintő kérdés, hogy az MRSz-ben akarunk-e üzemelni, azaz eltartunk-e egy alkalmazottat, hogy az MRSz szakágként üzemeltessünk. Garanciákat várunk az MRSz vezetésétől abban a kérdésben, hogy a szükséges engedélyeket megszerzi és a jogszabályokban biztosított jogainkat a hatósággal szemben érvényesíti.