Információk az MRSZ jogosításairól

2011.12.14.

Tisztelt Klubvezetők, Kedves MRSZ tagok, Pilóták!

Mint azt korábban megírtam, a Hatóság a mai napra jelezte az MRSZ Karbantartási és Üzembentartási szervezetének auditálását. A megbeszélt 10 órai idopontban az MRSZ munkatársain kívül senki nem volt Budaörsön, majd telefonon jelezték, hogy az auditot elhalasztották péntekre.
Azon túlmenően, hogy az MRSZ által üzemben tartott repülő eszközök továbbra is földre vannak kényszerítve, az indulatok kezdenek a magasba hágni.
Egyre több visszajelzés érkezik, melyek között különféle összeesküvés elméletek és eléggé furcsa, személyeskedő megjegyzések is vannak. Ezek közül idézek néhányat:

Egyértelmű értetlenség fogadta azt, hogy az a Hatóság állítja meg a repüléseket, amely a közelmúltban azért (is) vette sikeresen az EASA auditot, mert az MRSZ bizonyította, hogy karbantartó és üzembentartó szervezete rendben van. Ezt az EASA munkatársai helyszíni ellenőrzésen állapították meg.

Én a magam részéről nem gondolom, hogy a Hatóság alakítani kívánná a hazai repülés társadalmi szervezetét, hiszen ez nem az ő, hanem a politika kompetenciája..

Nem gondolom úgy, hogy uralkodni akarna és egyéni sérelmek megtorlásaként akadályozza munkánkat, szándékosan anyagi és erkölcsi károkat okozva. Sokan személy szerint megnevezik azokat, akik meggyőződésük szerint az MRSZ szétverésén fáradoznak. Nem hiszem, hogy felelős beosztásban lévő személynek ilyen gondolatok józan állapotban egyáltalán eszébe jutnak.

Ugyancsak valószínűtlennek tartom, hogy az ország egyetlen valóban teljes szervezetként és nem csak papíron működő üzembentartó rendszerét szándékosan kívánják szétverni és az „üzletet” átjátszani más, egyes hatósági személyekhez közel álló vállalkozásoknak.

Az, hogy akkor mi áll a háttérben, nem tudjuk megmondani, de biztos vagyok benne előbb-utóbb kiderül.

Ezúton szeretném megköszönni azok támogatását, akik kiállnak a Szövetség mellett. A kilátásba helyezett akciók nagy részével egyet értek és az MRSZ vezetése oda fog állni azok mögé, akik határozott szándéka a hazai sport és szabadidő repülés megőrzése, fejlesztése. A FAI-val a kapcsolatot felvettük, mert a Magyarország által elnyert Világ és Európa bajnokságok megrendezést biztosítani szeretnénk.

Amennyiben a héten még történik valami érdemleges ezen a területen, értesítelek Benneteket.
Addig is köszönöm, hogy annyian támogatjátok mindannyiunk egyetlen érdekvédelmi szervezetét.

Repülős barátsággal,
dr. Kecskeméti Tamás
Elnök
Magyar Repülő Szövetség