Rendkívüli elnökségi ülés 2011. június 7.

2011.06.08.

A SZABAD REPÜLŐK SZÖVETSÉGE ELNÖKSÉGÉNEK 2011. június 7-i rendkívüli ülése
Az ülés helyszíne: A HFFA székhelyén, 1139 Budapest Dagály utca 11.

Időpontja: 18.20 kezdettel

Jelen vannak:
Kerekes László elnök,
Szöllösi László elnökségi tag,
Kádár Márton elnökségi tag,
Dr.Pálfi Béla Gábor elnökségi tag,
Távol:
Blaumann Attila elnökségi tag,
Tasi Gábor elnökségi tag,
Szűcs Gáspár Kinga elnökségi tag,

Az ülés oka:

A Magyar Repülőszövetség oktatói és szakmai vezetői ellen hivatalból sorozatban hatósági eljárások indultak, a siklóernyős tevékenységük miatt. Jól érzékelhető, hogy amiért a jogszabályok által biztosított lehetőségeinkhez ragaszkodtunk, és ki merjük nyilvánítani a véleményünket a jogtalan hatósági intézkedések miatt, bosszúhadjárat indult szervezetünk és annak szakmai vezetői ellen.
Az egyik téma az orvosi kötelezővé tétele (jogi csűrés csavarás folytán), a másik az MRSz műszaki vezetői számára ugyanettől a hatóságtól a légialkalmasság megállapítására kapott engedély indokolatlan visszavonása.
Többszöri jelzésünk ellenére a Magyar Repülőszövetség vezetése nem lépett a Szabad Repülő Szakága érdekében, ezért a szakág vezetését Blaumann Attila és Szöllösi László elnökségi tagjaink rendkívüli elnökségi ülésre hívta a kérdés megtárgyalására.

Az elnökség javaslata, hogy ne várjunk tovább, hanem a kérdésben közvetlenül forduljunk Győri Gyulához az NKH LH vezetőjéhez. Állítsunk fel stratégiát a magunk érdekei képviseletére, mert évek óta hiába vártuk az MRSz-től, hogy képviseljen minket.

Az MRSz-től teremtsük meg a teljes szakmai és anyagi függetlenséget, mert az MRSz jelenlegi anyagi helyzete siralmas, és átláthatatlan.

Szöllösi László hiányolta az elnökség aktivitását, mert a jelen helyzetben minden aktív közreműködőre szükség van. A passzív elnökségi tagokat le kellene cserélni aktív közreműködőkre. Javasolta Tóth Zsuzsit az elnökségi tagok közé, hiszen akik miatt ő lemondott, mint volt főtitkár, már nincsenek a szervezetben, hanem másik szervezetet alakítottak.

Pálfi Béla Gábor javaslata, hogy az elnökséget bővítsük felkérés alapján annyira, hogy az üléseinken legalább 5 fő aktívan mindig legyen jelen. Szöllösi László javaslata szerint jelöljük Tóth Zsuzsit elnökségi tagnak, és kérjük fel az elnökség munkájában való részvételre a legközelebbi közgyűlésig. Az elnökség kibővítésére további jelöléseket várunk. 
kmf.