A közgyűlés előkészítéséhez

2011.04.30.

Aki olvassa az MRSz honlapján (www.aeroclub.hu) található elnökségi információkat, az a legutóbbi elnökségi ülés jegyzőkönyvéből láthatja, hogy az MRSz elnökének véleménye a közgyűlésen megszavazott sportági támogatásról a következő:

„A Közgyűlés határozata szembemegy a törvényekkel, emiatt szükség esetén az ügyészségre is elmegy, amennyiben ebből ügy lesz.”

„az MRSZ-t szétszedni nem lehet, nem lehet a koncon marakodni” és „a szervezetből pénzt kivenni, hiba. Farizeus volt a viselkedés.”

Miután ez számunkra azt jelenti, hogy sportolóinkat az MRSz ebben az évben sem kívánja anyagilag támogatni, a válogatott kerettagok támogatását egyéb forrás nem lévén csak a szűkös szakági sporttámogatásból tudjuk megoldani. Miután az ismert körülmények miatt ebben az évben tovább csökkent a szakág létszáma, a rendelkezésre álló 1000 befizetésből jelenleg kicsit több, mint 700 befizetővel számolhatunk, a mellékelt csökkentett sport-költségvetést javaslom a közgyűlésnek megfontolásra. Természetesen a kérdésben a végleges döntést a közgyűlés fogja meghozni.