Kubicsek Attila levele

2011.03.20.

Sziasztok!

Kérek mindenkit, hogy szánja rá az időt és figyelmesen olvassa végig!

GYIK (gyakran ismételt kérdések)
1. A megkötött biztosítás az ernyőkre európára is érvényes?
IGEN
2. PPG-re és Normálra is?
IGEN
3. Milyen értékhatárig?
100.000 euró értékhatárig (önrész 700 euró)
4. Pilóták mennének Ausztriába repülni (nem motorral) és szükségük lenne magasabb biztosítási fedezet igazolásra (1,6 M euró), van e ilyen az MKSSZ-ben?
IGEN
5. Mennyibe kerül, hogyan kapható, hogy néz ki?
2.500 Ft / év / pilóta. El kell utalni az MKSSZ-be 2.500 Ft-ot, a megjegyzésbe oda kell írni a pilóta nevé, és hogy „Raiting Card”. Ezzel egyidejűleg írjatok egy emailt is Ferinc Vincének (ferinc@t-online.hu), hogy átutaltátok a pénzt, mert nem mindig nézi a bankszámlaforgalmat. Majd Szebenyi Virágnál (HFFA ügyintéző, de részben az MKSSZ papírügyekkel is foglalkozik) kell igényelni a „Rating Card”-ot.
6. Mikor kapja meg a pilóta?
Amint az utalás megérkezett az MKSSZ számlájára, Virág kap egy értesítést, hogy kiállíthatja a pilóta nevére a kártyát. Ezt követően átvehető.
7. IPPI kártyát lehet-e kapni annak, aki MKSSZ-be regisztrált, ha igen, hogyan?
IGEN
Mindenki kaphat, aki befizette a starthely alapot is.
Az új 5000 Ft-ba, a pótlás 1.000 Ft – ba kerül, amit a HFFA – nak kell fizetni!!!
Emailben, pedig jelezzétek Virágnak, hogy kinek lesz a kártya.
8. Mikor lesznek papírok?
Az ernyőkre a biztosítást igazoló matricát, már sokan megkapták, aki még nem, az Virágtól tudja átvenni, ha elküldte neki a szükséges adatokat.
Az MRSZ kártyákat az ottani ügyintéző készíti (nem tudni, most kicsoda) és elvileg mindet odaadja Virágnak, ami kész. Virág, amint nála vannak, értesít mindenkit.
Jelen pillanatban mi is csak a pilótáink felének kaptuk meg a kártyáját.
Hétvégén MRSZ közgyülés, lehet verni az asztalt!
Fényképes igazolvány: amint megkaptátok a pilótáktól a digitális fényképet, akkor fel tudjátok tölteni az adataihoz. Ezt követően a többit Ferinc Vince intézi.
9. Lesz e szakmai tájékoztató?
IGEN, amint a papírügyek és adminisztrációs ügyek mindenhol rendben lesznek.
10. Mikor lesz lehetőség oktatói, szakoktatói vizsgát tenni?
Az oktatói, szakoktatói tanfolyamok, igazodva az elmúlt évek gyakorlatához, az év második felében várhatók. Év végén várhatóak az éves szakmai továbbképzések az oktatók részére.

Más:
Többekben felmerült az a kérdés, hogy a PPG tanfolyamok árát harmonizálni kellene. Egy oktató, aki rengeteg időt és energiát beletett a tanulásba, és eljutott egy olyan szintre, hogy embereket oktasson és ezért felelősséget vállal, annak legyen lehetősége ennek megkérni az árát. Ezt természetesen telejes mértékben az oktató dönti el, hogy neki mennyit ér a munkája, de javaslatokat lehet tenni, ami irányadó lehet mindenkinek. A kérdés, hogy véleményetek szerint mi lenne a reális ár egy PPG tanfolyamra, ami egy növendéknek is kifizethető, és egy oktatónak is elfogadható?

Tanulságos: nemrégiben valaki a siklóernyős tanfolyam árát a harmadára csökkentette, aminek eredményeképpen sok ember jelentkezett nála.

A kérdés, hogy a jelentkezett tömeg milyen képzésben fog részesülni? Nagyon nehéz megtalálni a középutat a mennyiség és a minőség kérdésében.

A repülés egy olyan terület, ahol nem tanácsos képzetlen tömegeket a levegőbe engedni, mert magunk alatt vágjuk ki a fát. Sajnos az üzleti érdekek sokszor ez ellen dolgoznak.

Kérek mindenkit, hogy a PPG repülés jövőjét szem előtt tartva igyekezzen minél alaposabb képzést adni, hogy a növendékek a szükséges alaptudás birtokában válhassanak pilótákká.

Tapasztalatok szerint, ennek egyik fontos része az elméleti ismeretek megfelelő átadása. Hibák természetesen mindig is voltak és lesznek, a legfontosabb, hogy igyekezzünk a fent említett középutat (minőség-mennyiség) megtalálni.

Kérek minden vezetőpilótát, hogy küldje el nekem a postacímét, ahová az írásos megbízását postázni tudom!

Név:

Postacím:

Tehát a következő dologban várok visszajelzést:
– Tanfolyamok ára, ehhez kapcsolódó vélemények
– Vezetőpilóták név, cím

A tavasz üzeni, hogy jön, csak a dollár árfolyamváltozása miatt, bevonták az orvosiját.

üdv: Kubicsek Attila