Aktuális hírek

2010.05.31.

Tisztelt Pilóták!

A HFFA aktuális hírei:

Szervezetünk jelenlegi állása szerint szabad az oktatás, de nem lehet műszaki vizsgáztatni és kettes reporvosi engedélyt követel tőlünk a hatóság. A műszaki vizsgáztatás lehetőségét megengedik, de nagyon körülményes az engedélyek megszerzése. Ezért, mivel ezek a követelmények alaptalansága könnyedén megállapítható és kimutatható, kértem az EHPU (Európai Siklórepülő Unió) Biztonsági és Oktatási Bizottságától (ESTC), hogy a július elején, Olaszországban megrendezendő ülésén vegyék napirendi pontra a Magyar helyzetet. Tettem ezt, mint a CIVL (Nemzetközi Szabad Repülő Bizottság) biztonsági és oktatási vezetője.
(lásd: http://www.fai.org/hang_gliding/civl/subcommittees/safety_training)
Meggyőződésem, hogy hatóságunk intézkedései súlyosan vétenek a repülés biztonságának. Nem hiszem azt, hogy ezt rosszindulatból teszik, de ember életek forognak kockán. A fent említett nemzetközi szervezeteknek komoly jogi képviselői vannak, remélem ők elérik azt, amit mi nem tudunk… Azt, hogy a szakmai indokok irányítsák ezt a sportot.

 

A starthely pályázatokról:
A HFFA és a SIRESZ közgyűlései megszavazták azt, hogy 2010-ben a starthely támogatást közösen végzi. Össze is ültünk, többszöri kérésem után a Siresz képviselőivel (Kardos István, Zsolnai Péter) és egy nagyon eredményes együttműködés következtében megszavaztuk előzetesen a starthely alap számszerű szétosztását. Megbeszéltük, hogy szavazataink a tagság arányában nyomnak a latba, (HFFA 960 fő =9 szavazat, Siresz 222 fő=2 szavazat) Amint látjátok a két szervezet létszáma összesen jóval kevesebb, mint pl. a tavalyi létszám, ezért a befizetések is karcsúak a tavalyihoz képest. Ennek ellenére, mérlegelve a beadott pályázatokat, próbáltunk az igényeknek eleget tenni. Megbeszéltük, hogy honlapjainkra ugyanazt a szöveget tesszük fel, hogy egységes legyen a kép, ne lehessen semmit se félremagyarázni. Abban maradtunk, hogy a Siresz képviselői elküldik azt az emlékeztetőt, amit szeretnének a honlapokra kitenni, mi (Blaumann Attila – Indián ; Kubicsek Attila; Szöllösi László) átnézzük, egyeztetünk és közzétesszük az infókat.
Ez mai napig nem történt meg, nem tudni miért…

Csobánc:
A közeljövőben tárgyalásokat folytatunk a Csobánc hegyen való repülések engedélyének megszerzéséről! Részleteket közlöm, amint tudok valamit!

Tisztelettel:
Szöllösi László