Tájékoztató katonai gyakorlatról

2010.04.19.

Tisztelt Hölgyem / Uram!

Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison 2010. április 26.- 2010. május 7. között nemzetközi gyakorlat kerül megrendezésre. A gyakorlat során a résztvevő állomány a repülési feladatokra kijelölt légtereket használja.

A gyakorlat idejére a közlönyben megjelent TRA-któl eltérő eseti légterek lettek kijelölve, amelyekben kismagasságú repülések is vannak tervezve.

Jómagam is repülök motoros illetve vitorlázó repülőgéppel, és tudom, sajnos nem minden alkalommal illetve repülőtéren van lehetőség a NOTAM-ok részletes tanulmányozására.

A megszokottol eltérő ideiglenesen kijelölt légtérek miatt kérek mindenkit, fokozottan tanulmányozza az adott napi NOTAM-okat, ezzel is megelőzendő az esetleges konfliktusok, légtérsértések, veszélyes megközelítések kialakulásának esélyét.

Kérek minden címzettet, hogy repüléssel foglalkozó társaink körében terjessze az információt, ha van rá lehetősége, tegye közzé repüléssel foglalkozó honlapján, nyomtatva helyezze el a hangárban vagy hívjuk fel egymás figyelmét a megszokottól eltérő változásokra.

A légterek elhelyezkedése a mellékelt képek segítségével tanulmányozható:

 

KECSKEMET LO MID HI (JPG)
LION LO HI (JPG)
LOAD DIFFUSER 2010 (KMZ)
MAOP 11 UNCLASS (XLS)
POLGÁRMESTERI ÉRTESÍTŐ (PDF)
TEMP LANDING BASES SORTED (KMZ)
TRA 23 ADE (JPG)
TRA 21 ABCDE (JPG)

A csatolt „.kmz” kiterjesztésű file Google Earth programmal használható.

Az esetlegesen felmerülő kérdésekre emailben szívesen adok tájékoztatást.

Segítségüket előre is köszönöm.

Tisztelettel:

Imricskó István őrgy.
MH.59. SZDRB.
RMF Kik. rlg. vez.