Elnökségi ülés 2009. december 12.

2010.01.27.

A SZABAD REPÜLŐK SZÖVETSÉGE elnökségének 2009. december 12-i ülésének döntései

Az ülés helyszíne: A HFFA székhelyén: 1139 Budapest, Dagály utca 11. 
Időpontja: a közgyűlés befejeződését követően azonnal.

Jelen vannak:
Kerekes László elnök,
Szöllösi László főtitkár,
Blaumann Attila elnökségi tag,
Kubicsek Attila elnökségi tag,
Kádár Márton elnökségi tag,
Távol:
Dr.Pálfi Béla Gábor elnökségi tag,
Tasi Gábor elnökségi tag,

Döntések:

1.    A pénzügyi terv véglegesítése a közgyűlés döntése szerint (mellékelve).

Az elnökség, mint az MRSz Siklórepülő Szakbizottsága döntött a válogatott keretek támogatásának tervéről is. (mellékelve)

2.    A főtitkár alkalmazásával kapcsolatos körülményeket az eredeti 2009. november 27-i közgyűlési határozatnak megfelelően kell visszaállítani.

3.    Az útiköltségek felhasználásának arányai.

Az elnökség a korábbi elnökségi hozzáállással szemben a bizalmi alapon való kezelését javasolja az elszámolásnak. Senkiről sem szabad feltételezni, hogy csal, vagy több költséget számol el, mint ami jogszerű. Az ezzel kapcsolatos ellenőrzéseket a bizalom érdekében az arra felkért személyek rendszeresen végezzék el.

4.    A SIRESZ tevékenységének káros hatásai a pilóták megtévesztése miatt.

A HFFA a korábbi manipulált hírlevél helyett legalább hetente a klubvezetőket tájékoztassa Email útján a szervezet tevékenységéről. A klubvezetők adják tovább az információkat tagjaiknak. A honlapon való megjelentetés még kevés. Gyakoribb és tartalmasabb tájékoztatást kell a kluboknak adni.
Ismertetni kell, hogy az IPPI kiadására a HFFA, mint az MRSZ siklórepülő szakága kizárólagosan jogosult, és csak a HFFA által kiadott dokumentum érvényesítheti a korábban kiadott IPPI kártyákat. A más által ily módon kiadott IPPI, vagy Rating kártyák közokirat hamisításnak minősülnek.

5.    A kialakult helyzet értékelése

A HFFA újra megválasztott elnöke mindent kövessen el, hogy a hatóság belássa azt, hogy a szakmai tevékenység felügyeletére és összefogására továbbra is a mi szervezetünk alkalmas, és hogy tevékenységünk jogszerűségének megkérdőjelezése nem az ő feladatuk.

Annak jogszerűségét azonban mi kérdőjelezzük meg, hogy a törvény ellenében az arra nem jogosult hatóság olyan területre ad ki engedélyeket, amelynek hátterét – a törvény indoklásában megfogalmazottak alapján – hozzáértés híján megítélni nem képes. Ez a hazai repülésbiztonság további romlását eredményezheti.