Változás az üzembentartási rendszerben

2009.11.08.

Jelenleg a HFFA valamennyi hatóság által adott jogosítását megvonták. Ahogyan azt a decemberi továbbképzésen jeleztem, számítottunk erre, így előkészítettük az MRSz érvényes engedélyei mögé vonulásunkat. Most az kap 2009-re az MRSz-től érvényes siklórepülő oktatói és műszaki vezetői jogosítást, aki részt vett a decemberi továbbképzéseken, és 2009-re klubja a HFFA-ba regisztrálta. Számukra új bélyegzőket adunk ki, a HFFA által kiadottak 2009. január 25-től érvénytelenek.
Akinek nem volt módjában a decemberi továbbképzéseken részt venni, az egy rövid írásbeli vizsgával érvényesítheti jogosítását (természetesen HFFA regisztrációját követően).
Amint az kiderült, a HFFA a továbbképzéseken elhangzottakkal ellentétben írásos KBSz engedéllyel nem rendelekezett. Így a HFFA-ba bejelentett légijárművek számára az engedélyekkel valóban rendelkező MRSz BISz szervezete biztosítja a jogszabályban előírt biztonsági szolgáltatást.
Kérem klubtagjaitok legalitása érdekében mielőbb regisztráljatok. Az üzembentartási információkat továbbra is a www.hffa.hu honlapon fogom közzétenni.

Kerekes László
az MRSz főpilóta és főmérnök
siklórepülő szakági helyettese