Számvizsgáló bizottsági jelentés

2009.11.08.

Számvizsgáló bizottsági jelentés

Címzett: Szabad Repülők Szövetsége

Feladó: Bereznay Attila

Tárgy: Számvizsgáló bizottsági jelentés.

 

Tisztelt Elnökség!

 

A számvizsgáló bizottság tagjaként előzetesen végzett vizsgálataim alapján az Önök felhívására az alábbi észrevételeket teszem:

 

A HFFA könyvelését megvizsgálva megállapítom, hogy a könyvelés kisebb hibák és szabálytalanságok kivételével tükrözi a HFFA pénzügyi forgalmát.

A számvizsgáló bizottság kéri, hogy a házipénztár forgalmáról készülő befizetési és kifizetési pénztárbizonylatok, minden esetben dátum szerinti pontos időrendi sorrendben készüljenek! Az ellenőrzés és nyomon követhetőség megkönnyítése érdekében mindkét pénztárbizonylatból egyszerre csak egy legyen nyitva.

Az ellenőrzés még nem terjedt ki a úti költségelszámolások és a házipénztárból felvett összegek egybevetésére ezért azt egy későbbi ellenőrzés során egyeztetjük.

Az ellenőrzés jelenlegi állapota szerint a házipénztárban annyi a hiány, amelyet az átvevő személy, személyek nem ismernek el és annak átvételéről semmilyen pénztárbizonylat vagy dokumentum nem készült. Tudomásom szerint ez az összeg 50 000 ft.

 

2009-09-01

 

Bereznay Attila

 

Az Mpc egyesület kizárásával kapcsolatosan az alábbi észrevételeket tesszük:

Az számvizsgáló bizottságot a közgyűlés nem hatalmazta fel, hogy felügyelő bizottsággá alakuljon és az alapszabály nem dönt egyértelműen az ilyen jellegű tevékenységről. A számvizsgáló bizottság előzetes megbeszélése alapján úgy gondolja, hogy nincs jogköre az ügyet elbírálni.

 

2009-09-01

 

Bereznay Attila Pálfi Béla Gábor