HFFA TANDEM KÉPZÉS PROGRAMJA 2019

2019.03.27.

 

A jelenleg érvényes jogszabályok szerint a tandem pilóták képzését a hatóságilag engedélyezett képző szervezetek végezhetik. A HFFA ilyen szervezet.


A továbbképzés célja, hogy a tandem oktatók és pilóták részére korrekt tájékoztatást adjunk a gazdasági célú és a nem kereskedelmi tandem repülések előírásairól és követelményeiről. A félreértések elkerülésére a gazdasági célú tandem repüléseket végzőkkel szemben nincsenek valóságos szakmai többlet követelmények, csupán formális és mennyiségi különbségek. A képzés szempontjából – a közhiedelemmel ellentétben – nincsenek különbségek.


A továbbképzésen bemutatjuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel külön tanfolyamok nélkül is tandem pilótáink akár gazdasági akár magán célú repüléseket végezhetnek utasaikkal. Egyúttal a tandem szakoktatók számára bemutatjuk a HFFA tandemképző szervezetét és a tandem pilóták képzésének lehetőségeit.


A tanfolyamra bármely HFFA tagszervezet tagja jelentkezhet az info@hffa.hu Email címen. A jelentkező adja meg klubja nevét, képzettségét és hogy mely képzési napra jelentkezik. A tandem szakoktatók szakoktatói jogosultságának érvényesítéséhez a tanfolyamon való részvétel kötelező.


Választható időpontok:

Március 29. SPIDER falmászó klub oktatóterme (Budapest, III. Fényes Adolf u. 19-21.)

Április 5. MALÉV Klub. Budapest, XIV. Stefánia út 55.

Április 12. MALÉV Klub. Budapest, XIV. Stefánia út 55.


Tematika:

15.00.  Regisztráció

15.00.-15.30. A tandem repülésekhez kötődő jogszabályok

15.40.-16.10. A HFFA tandem képző szervezete

16.20. -16.50. A tandem képzés szabályai

17.00.-17.45. Tandem repülések szakmai követelményei

17.45.-18.30. Tandem szakoktatók megerősítő vizsgája