Képzőszervezeti változások

2019.01.18.

Szabad Repülők Szövetsége

Kerekes László HFFA elnök részére

 

Tisztelt Elnök Úr!

 

A 2018.08.30.-án a Hatóság számára küldött, a Szabad Repülők Szövetsége nemzeti képző szervezetben előzetes jóváhagyáshoz NEM kötött változás bejelentést és a hozzá csatolt (Siklóernyős Üzemeltetési és Képzési Kézikönyv, Sárkányrepülő Üzemeltetési és Képzési Kézikönyv, Vizsgaszabályzat, Siklóernyős növendék munkafüzet, Sárkányrepülő növendék munkafüzet, Oktatói és vizsgáztatói megbízás ) dokumentumokat tudomásul vettem, az alábbiak szerint:

 

– Ügyfél felelőssége biztosítani, hogy a szervezeti dokumentációk mindenkor megfelelnek a hatályos jogszabályoknak.

– Amennyiben Ügyfél megállapítja, hogy kézikönyve nem felel meg a hatályos jogszabályoknak, akkor ezt a tényt haladéktalanul jelenteni kell a Hatóságnak és kezdeményeznie kell a kézikönyv módosítását. A Hatóság a bejelentés alapján meghatározza, hogy a módosítás bevezetéséig milyen feltételekkel működhet a szervezet.

– Ügyfél köteles a Hatóság számára hozzáférést biztosítani engedélyezett tevékenységével összefüggő dokumentációhoz, nyilvántartáshoz, eszközeihez és létesítményeihez hatósági ellenőrzés alkalmával.

– Amennyiben Ügyfél az engedélyben vagy a jóváhagyott képzési kézikönyvben foglalt feltételeket megsérti, illetve azoknak később nem felel meg vagy, ha tevékenységével a légiközlekedés biztonságát veszélyezteti, az engedély felfüggeszthető vagy visszavonható.

– A Hatóság fenntartja a jogot, hogy az ellenőrzések során észrevételeket tegyen a kézikönyvében rögzített eljárásokkal kapcsolatban, amennyiben a jogszabályi követelmények tekintetében szabálytalanságot észlel.

 

Üdvözlettel: Ludányi Csaba

légügyi képzési referens

Légügyi Szakszolgálati Hatósági Főosztály

Innovációs és Technológiai  Minisztérium